Raliul Iasului, unul de teste pentru Andrei si Dan Girtofan

Raliul Iasului, unul de teste pentru Andrei si Dan Girtofan

Andrei Girtofan si Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2) au incheiat pe locul 5 Raliul Iasului, etapa a 7-a a CNRB 2022 si a 3-a a sezonului pe macadam. Vremea a fost cea care le-a dat de furca celor doi echipieri ai ProRally Team Brasov, traseul devenind unul cu foarte mult noroi, astfel ca riscurile de a iesi in decor au fost foarte mari. Din fericire, Andrei si Doru au terminat cu bine runda ieseana, una de teste, cu un plus de experienta pe un macadam foarte dificil.


„Plecam de la Iasi cu un bagaj important de plusuri, chiar daca este pentru prima oara in acest an cand nu suntem pe podium. Iasul a fost un raliu mai mult de teste pentru noi. Am incercat diferite solutii de anvelope, pentru a vedea cum se comporta in conditii de vreme mai putin buna si de traseu plin de noroi. De asemenea, am vrut sa vedem cum putem, eu si Doru, sa gestionam o cursa pe o asemenea suprafata de concurs, cu multe pericole si capcane. Am sacrificat rezultatul pentru a acumula experienta in conditii dificile, dar ne-am gandit si la sezonul viitor, unde vrem sa alegem cele mai bune anvelope inca de la inceput, pentru a avea un ritm foarte tare inca de pe primii kilometri de proba speciala. Sigur, la Iasi diferentele de la o trecere la alta pe aceeasi proba au fost mari, dar am adunat destule informatii pentru a alege pe viitor gumele care sa ne permita un ritm mai bun. Le multumim fanilor ca au indurat vremea potrivnica si ca au venit in numar foarte mare pe probe si la superspeciala ca sa ne sustina. Ne-am fi dorit sa le oferim mai mult. Este un rezultat care nu ne afecteaza prea mult, dar vom face niste calcule in zilele urmatoare si vom vedea ce strategie vom alege pentru ultimele doua etape, cele de la Cluj si Brasov”, a spus Andrei Girtofan.

Raliul Iasului 2022 a insemnat si revenirea in campionat pe macadam a lui Dan Girtofan (Skoda Fabia Rally2 EVO). Secondat de Tudor Marza, Giri a luat din nou startul pe macadam dupa o pauza de aproape un an, avand un nou partener, pe cei de la MRF Tyres Motorsport Romania, incheind pe locul 6 cursa. „Un raliu excelent ca si organizare, dar, din punct de vedere al vremii si al traseului, cred ca a fost cea mai dificila editie. Ma bucur ca am reusit sa fiu la start din postura de competitor, dar si cu un partener nou, pe cei de la MRF Tyres. A fost o cursa de teste pentru mine si Tudor. Una in care am vrut sa vedem ce pot «gumele» MRF, cum se comporta pe macadam. De asemenea, a fost si un cadou pentru ziua mea, insa am vrut sa-l onorez si pe Adi Raspopa, caruia ii simt si ii simtim tare mult lipsa”, a precizat Dan Girtofan.
„Prin Dan Girtofan, am gasit partenerul ideal in a testa anvelopele MRF, fiind unul dintre pilotii cu cea mai vasta experienta in raliurile din Romania! Cu ajutorul lui Giri, nefiind presat de vreun rezultat, am testat cu succes toate compozitiile, precum si modele de taiere ale anvelopelor, ideale pentru suprafetele si conditiile din Romania. Suntem foarte multumiti de rezultatul testelor si mai ales de comportamentul si aderenta anvelopelor MRF in conditiile avute la Raliul Iasului, acestea ridicandu-se la nivelul asteptarilor noastre, cauciucurile MRF fiind castigatoare in 2022 in Campionatul European de Raliuri, atat in competitia constructorilor de cauciucuri, cat si in cea a pilotilor”, a declarat reprezentantul MRF MOTORSPORT TYRES in Romania.
Andrei si Doru, respectiv Dan si Tudor au fost sustinuti la Iasi de Dinamic ’92, MRF Motorsport Tyres Romania, dar si de Pro-X, Aro Palace Hotel & Spa, Autochelu, MTS Print, Mobil 1 prin Lubexpert, Mipa si Presto si Peak Sport Romania.

 

foto: Szabo Attila

Recomandari pentru tine!