Raliul Sibiului 2022 aduna 70 de echipaje la start

Raliul Sibiului, a cincea etapa din Campionatul National de Raliuri Betano 2022, se anunta unul mai intens ca niciodata, cu 70 de echipaje la start, dintre care 13 vor concura pe modele Rally2/R5. Sibianul Sebastian Barbu va concura in premiera acasa din postura de lider al campionatului, in timp ce Simone Tempestini si Bogdan Marisca au ales sa faca schimbari.

Dupa patru etape desfasurat pe asfalt in Maramures, Harghita, Arges si Bucovina, caravana raliului se va muta pe macadam, in Sibiu, pentru al treilea an consecutiv. Precedentele doua editii au fost castigate autoritar de Tempestini, care va pilota din nou un model Skoda Fabia Rally2 pe plan intern dupa ce in prima jumatate a sezonului s-a aflat la bordul unui Porsche 997 RGT. O schimbare a facut si experimentatul Bogdan Marisca, acesta urmand sa piloteze in premiera un model Skoda Fabia Rally2 dupa ce in ultimii ani a concurat pe Ford Fiesta R5. In acest moment, ambii au cate 3 victorii in Sibiu, astfel ca daca unul dintre acestia se va impune, atunci recordul de 4 succese al lui Titi Aur va fi egalat in acest an.

Lista de Inscrieri – Raliul Sibiului 2022

La runda, care se va desfasura in perioada 15-16 iulie, vor fi prezente 13 modele Rally2, un record pentru ultimele sezoane in Romania. Pe langa Tempestini si Marisca, vor mai fi prezenti pe masini asemanatoare si Sebastian Barbu (Skoda Fabia Rally2), Adrian Teslovan (Ford Fiesta R5), Bogdan Cuzma (Skoda Fabia Rally2), Cristian Dolofan (Citroen C3 Rally2), Andrei Girtofan (Skoda Fabia Rally2), Eugen Caragui (Peugeot 208 T16), Mihai Manole (Skoda Fabia Rally2), Victor Dimitriu (Skoda Fabia Rally2), turcii Erkan Gural (Hyundai i20 R5) si Ugur Soylu (Skoda Fabia Rally2 evo), dar si bulgarul Miroslav Angelov (Skoda Fabia Rally2 evo).

Raliul Sibiului va avea cinci echipaje din strainatate la start, dintre care 3 din Turcia, unul din Bulgaria si unul din Ungaria. Toti cei cinci piloti au deja experienta in Romania, Ugur Soylu, campion la clasa N in Turcia, incheind anul trecut in Maramures pe locul 4 la general.

Cu o victorie, un loc 2 si un loc 3 in ultimele trei editii, sibianul Sebastian Barbu ia startul, in premiera, din postura de lider al clasamentului general in Campionatul National de Raliuri Betano. Cu 124.80, Barbu i-a devansat pe Andrei Girtofan (123.40), Mihai Manole (77.40), Bogdan Cuzma (70.40) si Simone Tempestini (65.00). In punctaj nu este luat calcul algoritmul pentru stabilirea clasamentului final, cu cele mai bune 7 rezultate astfel: cele mai bune 3 etape de macadam + cele mai bune 4 etape de asfalt sau cele mai bune 3 etape de asfalt + cele mai bune 4 etape de macadam.

Etapa a cincea va avea o importanta si mai mare, fiind una de coeficient 1,2, care poate conta enorm in algoritmul final de calcul al clasamentului. O lupta interesanta se va da si la Doua Roti Motrice, acolo unde marele favorit Norbert Maior, absent in Bucovina, nu are voie sa faca pasi gresiti, deoarece Jean Tatu jr si Vlad Cosma, toti pe modele Peugeot 208 Rally4, se afla in apropiere.

Odata cu Sibiul vor reveni in campionate si SSV-urile, unde Adrian Baciu si Antal Biro se vor prezenta la start cu modele Can-Am Maverick.

Lista completa de inscrieri de la Raliul Sibiului 2022 este disponibila aici.

Joi, 14 iulie, de la ora 20:30, va fi programata prezentarea oficiala a echipajelor in Piata Mica din Sibiu, in timp ce prima proba speciala va incepe vineri, de la ora 2:38, Gatul Berbecului. Vineri vor avea loc cinci probe speciale, iar sambata alte 5, raliul urmand sa se incheie cu festivitatea de premiere din Piata Mica. Probele pot fi urmarite in direct pe canalul de youtube al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, dar si pe canalele Prima Sport.

sursa articol si foto: https://fras.ro

Recomandari pentru tine!