Simone Tempestini castiga Raliul Argesului 2019

Simone Tempestini/Sergiu Itu castiga Raliul Argesului 2019 la bordul unui Hyundai i20 R5. Vali Porcisteanu/Dan Dobre ocupa pozitia secunda la bordul modelului C3 R5 de la Citroen, urmati fiind de Dan Girtofan/ Tudor Marza care ocupa ultima treapta a podiumului general cu o Skoda Fabia R5.

Dupa ce a trecut de la Citroen la modelul i20 de la Hyundai, pilotul echipei clujene, Napoca Rally Academy, a reusit sa castige prima etapa din campionatul national de raliuri fara probleme, acesta s-a instalat in fruntea clasamentului inca de pe prima proba speciala care s-a desfasurat vineri la Curtea de Arges si a reusit sa ramana pe aceeasi pozitie pana la final.

Acesta si-a adjudecat si punctele aferente primei pozitii de pe Power Stage, mai exact 5 puncte sunt alocate castigatorului de proba, urmat de Dan Girtofan ( 4 puncte ), Vali Porcisteanu ( 3 puncte ), Cristi Dolofan ( 2 puncte ), respectiv Sebastian Barbu care primeste 1 punct suplimentar.

In urma unei iesiri in decor destul de violente a echipajului Titi Aur/Silviu Moraru pe prima proba speciala, aceasta a fost intrerupta pentru a facilita interventia ambulantei pe traseu. Copilotul a acuzat dureri la spate dupa ce au lovit un mal de pamant cu modelul Fabia R5.  Titi a postat pe contul acestuia de socializare ca Silviu este bine, fiind vorba de dureri musculare din pricina impactului, hotarand sa nu ma ia startul dupa regula super rally in ziua secunda.

raliul argesului 2019
Credit Foto: Flavius Croitoriu / rally art.ro

Vali Porcisteanu termina raliul pe pozitia secunda, acesta fiind unul dintre marii favoriti la castigarea acestei etape. Dupa o lupta stransa intre Dan Girtofan si Sebastian Barbu pentru pozitia a III-a la general, Giri reuseste sa urce pe ultima treapta a podiumului general, gratie timpilor de pe ultimele doua probe speciale care l-au adus pe podium.

Cristi Sugar/ V. Colceriu s-a impus in cadrul Cupei Dacia la bordul unui model Sandero, urmat de singurul echipaj complet feminin din cadrul campionatului format din Cristiana Oprea /Diana Hategan care incheie prima etapa pe locul secund, urmate de H. Balea/M. Luncan care incheie podiumul cupei monomarca.

Cupa Suzuki a fost adjudecata de B. Vrabie/L. Csegzy la bordul unui model Swift, urmati de D. Budai / L. Budai care termina etapa pe a doua pozitie la general in cadrul cupei. Ultima treapta este ocupata de Bogdan Talasman avandu-l in partea dreapta pe A. Mitrasca.

Clasament general Raliul Argesului 2019 –  Prima etapa din CNR 

Sursa: fras.ro

 

Recomandari pentru tine!