Interviu cu Simone Tempestini inainte de Raliul Brasovului

In perioada 26-27 martie 2021, Raliul Brasovului isi va desfasura editia cu numarul 50. Multiplul campion national, Simone Tempestini, a castigat ultimele sase etape desfasurate aici si va concura in acest an pentru a-si extinde acest record. Organizatorii Tess Rally Brasov powered by Pro-X au stat de vorba cu Simone Tempestini despre raliul brasovean.

Cum a fost prima ta victorie la Brasov?

S-a intamplat in 2015 si a insemnat nu doar prima mea victorie la Brasov ci si prima victorie din cariera in Campionatul National de Raliuri. Cu un an inainte, mersesem bine la Arad si la Tulcea, unde aproape castigasem, ajungand la 2 secunde in urma lui Francois Delecour. La acea vreme, pentru mine era un vis sa ajung sa castig o etapa. Faptul ca acest lucru s-a intamplat la Brasov, acolo unde intotdeauna a fost un numar mare de fani, a facut sa fie si mai deosebit.

A urmat un sir de sase victorii consecutive, pana anul trecut inclusiv. Cum a fost ultima victorie aici? Cat de diferita a fost fata de prima?

De la prima victorie nu imi amintesc prea multe, poate doar de o alegere mai curajoasa a anvelopelor pe Paraul Rece. In schimb, de anul trecut pot sa va zic mai multe. A fost al doilea meu raliu cu Skoda Fabia, dupa debutul de la Arges. Anul trecut, a fost un raliu al Brasovului un pic diferit, in care nu s-au parcurs toate probele clasice, insa atmosfera a fost similara cu cea pe care am intalnit-o in trecut acolo. Vremea nu a fost conform traditiei de la Brasov, deci ne-a fost mai usor sa facem alegerile potrivite.

Asa cum ai lasat sa se inteleaga, Raliul Brasovului este cunoscut pentru vremea schimbatoare, de multe ori cu zapada sau ploaie, ce joaca un rol important in desfasurare. Ti-au fost vreodata planurile date peste cap din acest motiv?

Nu mi-au fost date peste cap, insa de mai multe ori am selectat cauciucurile crezand ca fac o alegere buna si, de fapt, cand ma apropiam de proba imi dadeam seama fie ca am facut o alegere prea curajoasa sauca am fost pesimist iar conditiile erau un pic mai bune. Insa nu am patit ca la Brasov sa mi se dea de tot planurile peste cap, nu am avut cazuri in care sa aleg complet gresit.

Cum preferi raliurile brasovene? Pe asfalt uscat, pe ploaie sau cele pe zapada?

La extreme. Fie pe uscat, cu aderenta buna, fie in conditii cat mai grele, cu cat mai putina aderenta, adica pe zapada. Am avut noroc sa parcurg cateva probe pe zapada, insa au fost prea putine. Si mi-ar placea sa mai am ocazia sa ma dau pe zapada pe probele de la Brasov. Nu prea imi plac conditiile “semi”. Vreau ca toata lumea sa aiba cauciucurile potrivite, toti sa stie dinainte care sunt conditiile.

Care dintre victoriile tale de la Brasov a fost cel mai greu de obtinut?

Tin minte ca intr-un an m-am luptat destul de mult cu Giri si cu Bogdan. In prima zi terminasem la cateva secunde in spate, dar am reusit sa revin si sa castig.

Care este proba speciala care iti place cel mai mult aici?

Poiana, chiar daca este proba preferata si a altora. Ma refer in special la Bogdan si la Giri, care mereu reusesc sa mearga foarte tare pe ea. Chiar daca nu am castigat-o de foarte multe ori, asta este proba care imi place cel mai mult.

Anul asta Poiana se parcurge atat pe zi cat si pe noapte. Din toate aceste combinatii, zi, noapte, in urcare sau in coborare, cum iti place cel mai mult aceasta proba?

Pe zi ,la vale, dar inca nu am parcurs-o pe noapte. S-ar putea sa imi placa si noaptea. Dar cu siguranta, pe urcare nu imi place la fel de mult ca si pe coborare.

Cine crezi ca va castiga editia 50 a raliului?

Asta este o intrebare grea, nu poti sa zici niciodata dinainte cine va castiga. La raliuri este extrem de greu sa nimeresti asta. Un lucru este sigur, as vrea sa castig eu. Pentru asta venim la Brasov. Sper sa fie o batalie frumoasa!

Conform reglementarilor actuale, Tess Rally Brasov powered by Pro-X 2021 se va desfasura fara spectatori.

Programul Tess Rally Brasov powered by Pro-X

Joi, 25 Martie 2021

14:00 Shakedown (Crizbav – Dumbravita)

19:30 Festivitatea de premiere a Campionatului National de Raliuri 2020

19:30 Start festiv (Piata Sfatului Brasov)

Vineri, 26 Martie 2021

12:00 Start raliu (Coresi Shopping Resort)

13:18 PS 1 – Fagaras 1

13:36 PS 2 – Soars 1

14:11 Regrupare si service indepartat (Cetatea Fagaras)

16:04 PS 3 – Fagaras 2

16:22 PS 4 – Soars 2

19:15 PS 5 – Brasov (Noapte)

21:20 Sosire ziua intai (Piata Sfatului Brasov)

Sambata, 27 Martie 2021

10:00 Start ziua a doua (Piata Sfatului Brasov)

11:08 PS 6 – Babarunca

11:48 Regrupare si service indepartat (Muntele Rosu)

13:41 PS 7 – Muntele Rosu

16:19 PS 8 – Poiana Brasov (Power Stage)

16:30 Sosire festiva (Livada Postei Brasov)

20:00 Festivitatea de premiere (Piata Sfatului Brasov)

Tess Tess Rally Brasov powered by Pro-X este organizat de Auto Blic Brasov sub egida Federatiei Romane de Automobilsim Sportiv si se desfasoara cu sprijinul:

TESS, distribuitor autorizat al marcilor Volkswagen si Audi, Porsche Finance Group, Mobil 1 prin Lubexpert si Pro –X in calitate de parteneri principali.

TELL Security Sistem, BOB Motorsport, Brintex, Zizin, Cylon Motorsport, Omniasig, Auto Chelu sunt parteneri oficiali.

Infinity Trophy, MEDECOM Brasov, Silnef Security, Comprest sunt parteneri ai evenimentului.

Tess Rally Brasov powered by Pro-X este gazduit de Coresi Shoppng Resort, Hotel Ambient, Universitatea Brasov – Aula Universitatii.

Tess Rally Brasov powered by Pro-X este sustinut de Consiliul Judetean Brasov, Consiliul Local si Primaria Brasov, de Consiliul Local si Primaria Fagaras, Consiliul Local si Primaria Maneciu, Primaria Dumbravita, Primaria Crizbav.

Desfasurarea Tess Rally Brasov powered by Pro-X va fi supravegheata de Gruparea de Jandarmi Mobila Brasov, de IJJ Prahova, IJ de Politie Brasov si Prahova, ISU Prahova si ISU Brasov, Crucea Rosie Brasov.

Parteneri media: autorally.ro, raliulbrasovului.ro, Rock FM, Biz Brasov, autostiri.ro, newsbv.ro, RallyMax, Zile si Nopti, Radio Fagaras.

Recomandari pentru tine!