Un an de „Femei in Motorsport” si la cat mai multi

Proiectul Femei in Motorsport a fost lansat de pilotul de raliuri Cristiana Oprea pe 1 martie 2019 ca un martisor automobilistic, celebrand implicarea in mod egal a femeilor in toate ariile motorsportului. Un an mai tarziu, platforma online a strans aproape 50 de membri si cateva zeci de articole si interviuri inspirationale cu si despre romancele care au ales sa activeze in acest sport.

Unul dintre obiectivele fundamentale ale Femei in Motorsport este identificarea si promovarea femeilor implicate in automobilismul si motociclismul din Romania, fiind doua dintre putinele sporturi in care performanta si clasificarea nu tin cont de gen. Aliniat la directiile FIA Women in Motorsport, proiectul scoate in evidenta palmaresul sportiv al membrilor si creaza un punct de plecare pentru legatura sportivilor cu mass-media si cu potentialii sponsori.

Piloti tineri care promit cariere de impact, precum Patricia Sirbu (rallycross), Iulia Berea (karting), Natalia Iocsak (drift), Daria Ganescu (motociclism viteza) sau Stefania Bancila (motocross), pot beneficia prin intermediul comunitatii Femei in Motorsport de inspiratie si sfaturi de la femei cu palmares in motorsport, precum Ramona Rusu, Kiara Anca Firan, Andrea Goga, Carmen Poenaru sau Mihaela Beldie. Arbitri, oameni de media – jurnalisti, fotografi, PR – si organizatori s-au alaturat platformei pentru a completa perspectiva asupra acestui domeniu. Proiectul FIM faciliteaza astfel construirea si promovarea unor modele relevante pentru generatia tanara de sportivi si oficiali, care vor modela motorsportul in anii urmatori.

Cristiana Oprea, fondator si administrator al FIM, si-a propus sa continue si in 2020 demersurile de promovare si crestere a platformei, prin prisma reactiilor excelente primite dupa 1 an de activitate: “M-a bucurat nespus sa aflu ca platforma FIM a ajutat mai multe fete in discutiile cu sponsorii si mass-media. Profilul fiecarui membru de pe site este o unealta de comunicare, completata periodic de articolele-interviu pe care le construiesc pentru a scoate in evidenta parcursul sportiv sau profesional al membrilor, un real ajutor in special pentru sportivii aflati la inceput de drum. Obiectivele pentru 2020 sunt sa intensific planul editorial, sa dublam numarul membrilor, deoarece stiu sigur ca exista mult mai multe femei implicate la momentul actual, dar si sa atragem parteneri sau beneficii pentru membrii comunitatii FIM.” 

In luna martie, www.femeiinmotorsport.ro va gazdui o serie de interviuri inedite cu si despre mamele din motorsport, care isi impartasesc experienta din spatele sportivilor, emotiile, dar si lectiile invatate din sport. Primul astfel de material a fost publicat deja si o are ca protagonista pe legendara Fabrizia Pons, copilotul lui Michele Mouton. Puteti urmari proiectul Femei in Motorsport atat pe site, cat si pe pagina de facebook si pe instagram pe @femeiinmotorsport.

Recomandari pentru tine!