Campania „Pilot de curse” a ajuns la sezonul 4

 Vali Porcisteanu a lansat sezonul 4 al proiectului personal „Pilot de curse”, prin care o persoana isi poate demonstra talentul la volan, ulterior avand sansa de a deveni pilot licentiat intr-un cadru oficial.

 

 Premiul care se va acorda celui mai talentat dintre cei inscrisi presupune punerea la dispozitie a materialului de concurs cat si o pregatire specifica, prin cursul de pilotaj, dar si achizitia echipamentului omologat necesar.

 

Selectia pentru „Pilot de curse” se face cu automobile echipate special pentru competitii

 Sesiunea de selectie nu vizeaza departajarea concurentilor in functie de timpul realizat, ci este una orientata strict pe abilitatile native de pilotaj. Participarea nu implica utilizarea masinii personale, pentru ca testarea se va face cu masinile puse la dispozitie de catre echipa Vali Porcisteanu Racing, acestea fiind echipate cu sisteme de siguranta specifice competitiilor auto.

„Pilot de curse” – concurs de selectie

 Mai toti pasionatii curselor auto viseaza sa ajunga piloti, insa costurile generate de acest fenomen ii limiteaza pe majoritatea dintre ei. In afara acestui aspect, poate la fel de important este si faptul ca nu li se ofera oportunitatea de a-si etala intr-un cadru organizat indemanarea cu care sunt inzestrati. Din fericire, exista acest proiect, care le ofera pasionationatilor sansa de a debuta in lumea automobilismului. Este vorba despre concursul de selectie „Pilot de curse”, demarat de Vali Porcisteanu in 2021.

„Tocmai asta a fost ideea initiala a acestui proiect, descoperirea unui pasionat talentat, pe care sa il sustinem timp de un sezon pentru a debuta corect in motorsport. Practic, sa ii asiguram startul catre implinirea visului sau.”, a spus Vali Porcisteanu, presedintele clubului sportiv Vallino Rally Team.

Cine este eligibil si poate participa la „Pilot de curse” – sezonul 4

 Se poate inscrie orice persoana care are peste 14 ani, cetatean roman, cu domiciliul in Romania si nu detine sau nu a detinut licenta de pilot in cadrul FRAS, cu exceptia celor pentru Karting, Indemanare (Super Slalom) si Women Rally. Concurentii minori pot participa doar cu acordul parintilor/tutorelui legal, iar cei clasati pe locurile 1,2 si 3 la editiile precedente din 2021,2022 si 2023 nu sunt eligibili.

Ce beneficii va avea castigatorul editiei din 2024

 Castigatorul va beneficia de initierea obligatorie prin absolvirea cursului de pilotaj sportiv, acoperirea taxelor de licentiere la FRAS si inscrierea la etapele de Slalom Paralel, punerea la dispozitie a masinii de competitie (Dacia Logan Rally Cup) si asistenta tehnica necesara cu ocazia celor 6 etape programate in campionat, echipamentul specific omologat (casca, hans, combinezon, etc.) precum si a tuturor consumabilelor necesare (benzina, anvelope, etc). De altfel, toti cei inscrisi vor beneficia de pachete de participare, dar si alte premii surpriza, iar cei clasati pe locurile 2 -10 vor primi si alte premii speciale.

 „Ma bucur ca, dincolo de lupta pentru marele premiu, proiectul a inceput sa uneasca pasionatii de motorsport si sa creeze o comunitate in care se leaga prietenii. Participantii primelor trei editii sunt si acum in contact unii cu altii, discuta, glumesc, se sfatuiesc intre ei pe tema pasiunii comune si poate ca acest lucru este mult mai mult decat m-am asteptat initial.”, descrie Vali Porcisteanu atmosfera din jurul proiectului sau unic.

Unde se fac inscrierile si cat costa participarea la „Pilot de curse”

 Inscrierea se poate face direct pe platforma www.pilotdecurse.ro, iar taxa de participare, in valoare de 1500 lei, poate fi achitata direct pe site cu cardul sau prin transfer bancar. Aceasta suma nu reprezinta doar contravaloarea sansei „biletului castigator”, ci si o ocazie unica de a pilota o masina de curse, intr-un cadru organizat, avand pe scaunul din dreapta un pilot reprezentativ din motorsportul autohton.

„Pilot de curse”, in 2024 pe circuitul de Rally Cross – La Helesteu.

 Locatia desfasurarii evenimentului pentru aceasta editie este circuitul de Rally Cross – La Helesteu din Lazaresti, in apropere de Campulung Muscel, iar data prevazuta este in week-end-ul 22-24 Martie. Programul complet va fi comunicat catre toti cei inscrisi, dupa validarea listei de participanti.

 Vali Porcisteanu este Campion National Absolut de Raliuri (2011), Maestru al Sportului (2022) si detinator al titlului „Colin McRae Flat Out Trophy” (2013). In ultimii 10 ani, Porcisteanu s-a implicat activ in zona de responsabilizare sociala prin efectuarea de cursuri de Conducere Defensiva, dar, mai ales, prin activitatea intensa de pregatire pe plan sportiv. Vali Porcisteanu este si un sustinator al tinerei generatii de viitori piloti, deviza sa fiind „Invata cu un campion in dreapta ta”.

Recomandari pentru tine!