Alex Cascatau debuteaza in Ultimate Cup Series cu ANS Motorsport

Digiqole Ad

Sezonul 2022 nu a luat sfarsit pentru Alex Cascatau care va concura in ultima etapa din Ultimate Cup Series, la Paul Ricard, in acest weekend. Constanteanul va fi din nou la bordul unui Nova Proto NP02 inscris de ANS Motorsport.

Alex Cascatau va fi prezent in Franta, pe circuitul Paul Ricard din apropiere de Le Castellet, pentru a participa la ultima etapa din Ultimate Cup Series. Campionatul de anduranta isi va disputa ultimele curse din acest an chiar pe circuitul care gazduieste Marele Premiu de Formula 1 din Hexagon, iar Alex va fi prezent pentru a concura in arena prototipurilor cu Nova Proto NP02.

Romanul a mai pilotat, deja, noul prototip cu cockpit inchis al marcii cunoscute in trecut ca Norma, reusind sa castige in prima cursa de la Spa-Francorchmaps din GT & Prototype Challenge. Acela a fost primul start pentru NP02 in campionatul pe Cascatau il domina in urma cu doua sezoane. Masina a avut parte de succes si in Ultimate Cup Series in acest an si si-a trecut in cont un succes la Hockenheim.

Acum, echipa ANS Motorsport aduce cinci masini pe grila pentru ultima cursa a anului, una de patru ore care ar trebui sa reuneasca o grila de peste 12 masini. ANS Motorsport va avea la start trei prototipuri Norma M20 FC de categorie CN, un Ligier JS2R si, in fine, Nova Proto NP02 care va fi pilotat de Cascatau alaturi de Nicolas Schatz (pilot de coasta francez care a concurat si in Michelin Le Mans Cup si ELMS) si Pierre Corroye.

Prototipul a fost in pole position si la Magny-Cours, iar in acest sezon printre numele cu greutate care s-au perindat pe grilele Ultimate Cup Series s-a numarat si fostul pilot Rebellion Racing Mathias Beche si Eric Trouillet. Campionatul are si clase destinate GT-urilor, dar, din pacate, acestea nu vor concura in acelasi timp cu prototipurile.

Alex spera ca performantele masinii pe asfalt uscat sa fie mai bune in conditiile in care, in UCS, se ruleaza cu anvelope Michelin. Prognoza meteo sugereaza ca vremea va fi buna, atat sambata cat si duminica, cu aproximativ 18 grade Celsius in aer.

Alex Cascatau: „Inca de cand am coborat din Nova Proto NP02 la Spa, am stiut ca vreau sa pilotez aceasta masina din nou. Dupa oportunitatea oferita de Deldiche Racing, am reusit acum sa revin pe acest prototip alaturi de ANS Motorsport. Debutul in Ultimate Cup Series intr-o cursa de anduranta de 4 ore, aceeasi durata ca o cursa din ELMS, este ceva care ma face sa fiu nerabdator pentru acest weekend, si ii multumesc lui Nicolas pentru ca m-a contactat cu aceasta oportunitate. Evaluez in momentul de fata un program complet pentru 2023 cu acest prototip care m-a impresionat inca din primele viraje. Pentru Paul Ricard avem un echipaj puternic si cred ca ne putem bate in fruntea ierarhiei generale. Sper sa avem un parcurs curat, lipsit de probleme tehnice.”

Recomandari pentru tine!