Ciprian Lupu: am demonstrat ca se poate. Totusi, se poate si mai mult!

Singurul pilot profesionist tetraplegic din Romania, totodata unul dintre putinii utilizatori de scaun rulant implicat in sportul cu motor, la nivel profesionist, in lume, pregateste un nou sezon competitional in care vizeaza atingerea unor noi borne de performanta. Ciprian Lupu, Campionul National in exercitiu al categoriei debutantilor din Campionatul National de Raliuri, doreste sa demonstreze ca tot ce s-a construit pana acum s-a bazat pe multa munca din partea tuturor celor implicati.

  • Ciprian Lupu va avea un sezon complet in Campionatul National de Raliuri al Romaniei si va participa punctual si in cadrul altor discipline
  • Pilotul din Brasov va fi secondat de navigatorul Andrei Pintilii, pastrand formula din sezonul 2021
  • Noul an competitional a atras si un nou partener de prestigiu, Michelin, care se alatura celor care au devenit deja de traditie.
  • Dorinta cea mai mare pentru 2022 este participarea la o etapa internationala.

Ciprian Lupu a devenit in ultimii ani un nume destul de cunoscut in comunitatea fanilor si a practicantilor de sporturi cu motor, in Romania. De la momentul debutului, in toamna lui 2017, atunci cand aparitia sa la start a starnit valuri de curiozitate, transformata ulterior in admiratie, Ciprian a inteles ca doar muncind sustinut, pe mai multe niveluri, isi poate atinge telurile cele mai inalte. Poate ca cele mai importante bariere au fost cele de mentalitate, insa la debutul celui de-al cincilea sezon in calitate de pilot profesionist, brasoveanul are norocul sa le fi depasit pe cele mai multe.

   Dupa ce in 2021 a obtinut titlul de Campion National al debutantilor, in cadrul Campionatului National de Raliuri, intr-un echipaj format alaturi de navigatorul Andrei Pintilii, Lupu este constient ca in noul sezon va avea mult de munca, deoarece asteptarile in materie de performanta vor creste proportional. Formula ce se va alinia la start se va pastra, iar echipajul va concura la bordul unui Volkswagen Golf la etapele care se vor alerga pe asfalt, urmand ca la cele desfasurate pe macadam sa se urce in credinciosul Citroen C2, masina pe care Ciprian si-a facut ucenicia sportiva. Cei doi vor reprezenta culorile echipei Napoca Rally Academy.

In paralel, in limita timpului si in functie de bugetul disponibil, Ciprian isi doreste sa ia startul si la cateva etape de Viteza in Coasta – primul start oficial din 2022 va fi chiar la etapa de la Rasnov, in weekend-ul 2-3 aprilie – dar si in Campionatul National de Super Rally, unde va onora invitatia BMW Group Romania de a pilota primul MINI electric de competitie din lume, o masina la volanul careia a bifat cativa kilometri de concurs si anul trecut.

   Programul din 2022 n-ar fi fost posibil fara sprijinul total si neconditionat al partenerilor. Ciprian Lupu este sustinut de Bio Circle Surface Technology Romania, Textar Romania, Michelin Romania, partener in premiera, Parapeti Roger, WSA Group, Napoca Rally Academy, Fundatia Motivation Romania, RallyMax si RacingWheels.

   „Asteptam cu nerabdare startul noului sezon. Dupa ce a inceput sa-mi placa din ce in ce mai mult in masina de curse, pauzele dintre sezoane sunt teribil de plictisitoare. Ne-am ridicat singuri stacheta anul trecut, reusind sa castigam titlul national la categoria debutantilor. La inceput parea imposibil, abia spre finalul sezonului am simtit, realist, ca se poate. Ma inteleg din ce in ce mai bine cu Golf-ul de concurs, iar peste iarna a primit mai multe imbunatatiri datorita prietenilor mei de la Engage Engineering. De hainutele pentru 2022, de care sunt tare mandru, s-a ocupat Adrian Jucan (AD Solutions). Ma bucura foarte mult ca dupa ce am reusit sa stau fara grija sistemului de franare, multumita partenerilor mei de la Textar Romania, de anul acesta am completat perfect o componenta dinamica esentiala pentru un automobil de concurs, anvelopele, datorita noilor parteneri de la Michelin Romania. De altfel, de Michelin m-am apropiat incercand sa gasessc anvelope de performanta si pentru scaunul rulant, asta ca sa inchei pe un ton optimist. Le multumesc tuturor celor care au crezut in mine inca din 2017 si sper sa reusesc sa demonstrez intotdeauna ca dorintele mari pot darama si cele mai mari obstacole. Imi place sa cred ca am demonstrat ca se poate. Totusi, din punct de vedere sportiv, se poate si mai mult! Iar asta ma mana de la spate. Pentru 2022 sper sa reusim sa iesim si peste hotare…”, a declarat Ciprian Lupu, la prima iesire in public pentru materialul de concurs.

Cu doar cateva saptamani in urma, Ciprian a participat in calitate de spectator la etapa de Campionat European de Raliuri desfasurata in Portugalia. Pe langa excursia cu rol recreativ, pilotul a demarat o serie de discutii cu privire la participarea echipajului Lupu/Pintilii la una dintre etapele calendarului european din 2022. Aceasta se intrevede a fi cea mai mare provocare din noul an.

   Andrei Pintilii, navigatorul echipajului, a concluzionat la randu-i: „Am incheiat foarte frumos sezonul 2021, cu moralul sus de tot, devenind dublu Campioni Nationali la categoria Debutantilor (in CNR dar si in CNR – Asfalt). Anul acesta suntem cu atat mai motivati si dornici de a avea rezultate cat mai frumoase si ne dorim sa incheiem sezonul cu un titlu la clasa noastra, NAT 12. Ceea ce pot spune cu siguranta este ca pasiunea, dorinta si determinarea maxima inca se gasesc la cote inalte in acest echipaj, iar noi sunteti pregatiti pentru tot efortul necesar pentru a reusi ce ne propunem!”

Recomandari pentru tine!