Women Rally Bucuresti, competitia de neratat pentru orice soferita pasionata de adrenalina si masini

Etapa a II-a a Campionatului National Women Rally – Bosch Car Service 2021, Trofeul Enel X, va avea loc pe 6-8 august la Bucuresti, unde sunt asteptate la start zeci de concurente curajoase, care demonstreaza ca femeile au un cuvant de spus cand vine vorba de masini.

Participi cu masina personala, insa locurile sunt limitate!
Orice pasionata care vrea sa isi ia doza de libertate si adrenalina la volan, intr-un cadru organizat si sigur, se poate inscrie in concurs pana pe 28 iulie, pe site-ul oficial Women Rally.

Participarea se face cu masina personala, nefiind necesare experienta anterioara in competitiile auto sau echipamente specializate, casca de protectie si cagula fiind asigurate de catre organizatori.

Singura conditie pe care trebuie sa o indeplineasca concurentele este sa posede permis de conducere de minim 2 ani.
Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service este modul ideal prin care femeile isi pot imbunatati indemanarea la volan, imbinand spiritul competitiei cu momente de socializare si relaxare intr-o comunitate prietenoasa, dornica de provocari. Este un prim pas accesibil in lumea motorsportului, unde participantele beneficiaza de indrumarea ambasadoarelor Women Rally, sportive cu experienta in competitiile de profil.

La ce sa se astepte participantele de la Women Rally Bucuresti

Pentru al doilea an la rand, sigurul campionat national de automobilism dedicat exclusiv doamnelor si domnisoarelor revine in Capitala, de data aceasta concursul fiind organizat pe un traseu nou, amenajat la Romexpo. Women Rally Bucuresti va incepe vineri dupa-masa, pe 6 august, cu un briefing, astfel concurentele care se afla la prima participare vor afla tot ce trebuie sa stie pentru a se putea bucura in siguranta de prima lor competitie cronometrata ca pilot.

Concursul se va desfasura sambata, pe 7 august, si consta in parcurgerea cat mai rapida a doua manse de concurs. Concurentele vor fi impartite in trei clase in functie de capacitatea cilindrica a motorului si pot avea in dreapta o prietena in rol de copilot. Vehiculelor electrice le este dedicata clasa 4, powered by George. Primul banking inteligent. Inovatie BCR., promovand astfel importanta unor alegeri sustenabile catre un viitor mai verde. De la start nu vor lipsi nici masinile modificate si tinere fete pilot care concureaza in alte campionate organizate sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, care puncteaza intr-o clasa separata. Women Rally este inca o demonstratie a versatilitatii si incluziunii sportului cu motor, unde fiecare isi poate gasi locul, indiferent de masina cu care concureaza sau nivelul de experienta. In primul rand, femeile concureaza cu ele insele, pentru a-si imbunatati timpul obtinut in prima mansa si pentru a se autoevalua sub presiunea competitiei.

Seara de sambata va fi dedicata celebrarii noilor prietenii si a tenacitatii participantelor, in cadrul unui dineu oficial care gazduieste si festivitatea de premiere. Cele mai rapide trei concurente vor urca pe podiumul fiecarui clasament, unde le vor fi acordate trofee si diferite surprize din partea partenerilor evenimentului.

Incepand cu 2018, de la etapa inaugurala organizata de Centenar, Women Rally schimba mentalitati si incurajeaza femeile sa fie sigure pe propriile aptitudini la volan. Motorsportul este unul dintre putinele sporturi in care barbatii si femeile concureaza de la egal la egal, insa deseori este perceput ca fiind un domeniu exclusivist, “al barbatilor”. Laura Savu, fondatoarea si organizatoarea Women Rally, a decis sa schimbe aceasta preconceptie si sa construiasca un concept cu totul nou de evenimente, unde concurentele nu doar ca isi iau doza de adrenalina in siguranta, pe un traseu special amenajat si securizat, ci isi si imbunatatesc aptitudinile la volan, invata notiuni de conducere defensiva si promoveaza astfel responsabilitatea in trafic, devenind chiar ele ambasadori ai unei bune conduite la volan.

Recomandari pentru tine!