Giri si Tudor, un loc 2 muncit la Raliul Moldovei Bacau

Dan Girtofan si Tudor Marza (Skoda Fabia Rally 2) au terminat pe locul 2 Raliul Moldovei Bacau, etapa a 6-a a CNRB 2021. O cursa frumoasa pentru Giri si Tudor, pe un macadam dificil si cu un duel frumos cu localnicul si prietenul Adrian Raspopa. Cei doi echipieri ai ProRally Team Brasov au reusit un nou podium, dupa cel de la Raliul Argesului, iar lucrurile incep, usor, sa se aseze pe un fagas mai aproape de normal, dupa o prima jumatate de an cu multe provocari.

Un raliu foarte solicitant pentru mine. Din pacate, inca nu mi-am revenit asa cum trebuie dupa incercarea prin care am trecut, iar asta s-a vazut la Raliul Moldovei Bacau, prima cursa de macadam. Daca pe asfalt e ok, macadamul implica un efort mai mare si inca am resimtit unele probleme. Am fi vrut sa-i oferim o replica si mai buna prietenului Adrian Raspopa, dar am avut si cateva mici ghinioane, probleme la sistemul de comunicatie, o rasucire, un radiator spart, astfel ca tot cea am reusit a fost acest loc 2. Suntem multumiti cu ce am realizat, este al doilea podium consecutiv pentru noi si asta ne da incredere pentru etapele urmatoare”, a declarat Dan Girtofan.

Din pacate, pentru un alt echipaj ProRally Team Brasov, Andrei Girtofan/Doru Vraja (Subaru Impreza N15), ghinioanele au continuat si la Raliul Moldovei Bacau. Cei doi au trebuit sa se retraga din cursa chiar pe prima proba speciala, dupa ce au lovit un cap de pod.

Din pacate, raliul s-a terminat prematur pentru noi. Pe prima proba am lovit un cap de pod ce nu era trecut in dictare si am spart radiatorul masinii. Desi am crezut ca doar radiatorul a fost afectat, daunele au fost mult mai mari, incluisv la galeria de la turbo. Baietii din echipa tehnica s-au luptat pana la doua dimineata pentru a incerca sa repare galeria. A tinut insa o proba si am pierdut turbo, astfel ca am decis sa ne oprim neavand o alta galerie noua. Fiind o piesa unde temperatura ajunge si la 1000 de grade, era riscul prea mare sa luam foc, astfel ca ne-am retras din cursa. O decizie grea, dar asta ne permite sa ne regrupam si sa revenim cu forte proaspete la etapa urmatoare”, a declarat Andrei Girtofan.

Echipajele ProRally Team Brasov, Dan Girtofan/Tudor Marza si Andrei Girtofan/Doru Vraja sunt sustinute in sezonul 2021 de Hygienium, Castrol Service, Ramplast, Delcar – dealer Skoda, Pro-X, Mipa, Presto, Vitanimix, AdGo si AutoChelu

Recomandari pentru tine!