Cristiana Oprea si Diana Hategan, punctaj maxim in ERC Ladies’ Trophy la Rally di Roma Capitale

Cristiana Oprea si Diana Hategan, punctaj maxim in ERC Ladies’ Trophy la Rally di Roma Capitale

Pentru prima data in istoria automobilismului, un echipaj 100% feminin a reprezentat Romania in prestigiosul Campionatul European de Raliuri. Cristiana Oprea si Diana Hategan au luat startul in weekend la Rally di Roma Capitale (19-21 iulie) si au incheiat competitia cu punctaj maxim in ERC Ladies’ Trophy.

A fost un vis. Ca sa nu-i spunem o nebunie. In care au crezut. Au construit pas cu pas proiectul. Avand alaturi o multime de oameni. Parteneri. Concurenti colegi in intrecerea interna de raliuri. Apropiati. Cu totii oferindu-le sprijin atunci cand au avut de infruntat obstacole sau de luat decizii. Si au ajuns la Rally di Roma Capitale. Primul echipaj feminin din istoria raliurilor din Romania care ia startul la o etapa a Campionatului European.

A fost prima lor cursa cu o masina in specificatia R2. Un Peugeot 208 al lui H Motorsport. Au fost si emotii. In perioada pre-cursa, atunci cand o roata a decis sa paraseasca masina. Lucrurile au fost puse insa la punct. Si a inceput aventura. Una incheiata dupa parcurgerea intregii distante cu al doilea timp in ERC Ladies’ Trophy. Dar cu maximum de puncte, pentru ca fiind a 8-a in ERC 3, a obtinut o clasare mai buna la clasa sa decat Emma Falcon, de la Rallye Team Spania, care a precedat-o. Locul 3 i-a revenit lui Catie Munnings (Peugeot Rally Academy).

Pentru pasionatii de statistici sa notam ca victoria i-a revenit castigatorului ultimelor doua editii ale Transilvania Rally. Primul succes in Europa in 6 ani si cel de-al 19-lea al carierei in ERC pentru dublul campion european. Mai mult, o victorie care il aduce pe pozitia a 8-a in palmaresul all-time al competitiei, la egalitate cu legendarul Walter Rohrl si cvadruplul campion al Frantei, Bernard Beguin, vicecampionul european din 1980.

Visul de a debuta in ERC a fost implinit multumita partenerilor Michelin, Holiday Club, UnoCardio Sports prin Health Shop, Scoala de Soferi TEO si partenerii tehnici Walero si DJI Romania.

Recomandari pentru tine!