Luca Savu – cel mai tanar campion din Romanian Radical Cup

Digiqole Ad

Luca Savu – cel mai tanar campion din Romanian Radical Cup

Pentru tanarul Luca Savu – in varsta de numai 14 ani – nu trece niciun sezon fara rezultate remarcabilele, astfel ca inca de la debutul sau in Radical Romanian Cup, pilotul clujean a evoluat exemplar datorita perseverentei si determinarii sale, in ciuda varstei fragede, reusind la finalul sezonului sa-si adjudece titlul de campion national al clasei SR1 in competitia mult disputata.

Povestea lui Luca, fiul sportivilor profesionisti Horatiu si Laura Savu a inceput la varsta de 5 ani, atunci cand micul pilot a ramas impresionat de cursele de karting, fapt ce a aprins in mintea acestuia dorinta de competitie. Astfel, in 2015, la numai 7 ani, la primul sau sezon oficial de sportiv, pilotul Luca Savu reusea sa devina vicecampion al clasei Promo BB din Campionatul National de Karting al Romaniei. Urmatorii ani, adica perioada 2016-2018, au reprezentat pasii evolutionisti ai tanarului clujean, reusind sa-si treaca in palmares atat pozitii fruntase – adica printre primii 5 piloti – in cadrul diferitelor clase ale Campionatului National de Karting al Romaniei, precum si numeroase prezente internationale, majoritatea dintre ele in Italia – tara unde kartingul este echivalent numai cu performanta.

La randul sau, sezonul 2019 a reprezentat un pas important in pregatirea lui Luca, lucru care s-a concretizat printr-o performanta remarcabila un an mai tarziu – clasarea in primii 10 piloti ai primei competitii mondiale a sezonului, clujeanul in varsta de numai 12 ani la acea vreme, reusind primul loc in calificarile WSK Super Masters Series – competitie cu 108 piloti la start. Acelasi an 2020 avea sa-i aduca lui Luca si titlul de campion national al clasei 60 in cadrul Campionatului National de Karting.

Schimbarea majora pentru cariera sa sportiva a venit insa in acest an, cand, pe langa debutul in Campionatul National de Anduranta pe Circuit (Romanian Endurance Series) cu modelul Dacia Logan, Luca Savu si-a facut debutul si in Radical Romanian Cup la volanul mezinei competitiei – Radicalul SR1, o masina de competitii pe circuit cu motor de 1,3 litri in 4 cilindri, cu o putere de 186 CP si greutate de nici 600 de kg. Aflat la comenzile modelului ultim-amintit, pilotul clujean a reusit sa obtina victoria a 3 etape din cele 6 disputate in acest sezon, de doua ori la Targu Mures si o data la Bucuresti, adjudecandu-si titlul de campion national al clasei SR1 Cup, devenind cel mai tanar campion al competitiei, totul dupa ce la debut devenea si cel mai tanar concurent din Radical Romanian Cup. Bipostul a fost pus la dispozitie de catre echipa Radical Romania, cea care s-a ocupat si de intretinerea si prezenta in conditii optime a masinii pe pista.

Acest sezon a mai presupus si alte doua evenimente majore pentru Luca Savu, tanarul realizand o sesiune de circuit atat cu un Ligier JS P4, modelul cu care Alex Mirea – campionul absolut en-titre la viteza in coasta – a participat in Ligier European Series, precum si cu un model de Formula 4 – mai exact cu Tatuus F4-T014 adus din Slovenia de catre echipa Lema Racing.

In urma rezultatelor extraordinare obtinute intr-un timp foarte scurt si tinand cont de faptul ca doar la inceputul acestui an Luca a trecut de la karting la competitiile auto pe circuit, pentru sezonul urmator acesta isi propune sa faca urmatorul pas in cariera sa sportiva – un sezon complet in Formula 4, cu speranta ca va reusi sa dispuna de bugetul necesar.

Luca Savu a fost sustinut in activitatea sa competitionala din acest an de catre Parsa Beauty, Direct Line Inox Impex, AEA Medical, Alfa Cluj, OrtoLife – Centrul ortodontic Cluj si a concurat sub culorile echipei Savu Racing.
Radical Romanian Cup si Romanian Endurance Series se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si a Ministerului Sportului.

Recomandari pentru tine!