Radical Romanian Cup – o noua competitie sub egida FRAS

Radical Romanian Cup se va desfasura sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, fiind o noua competitie destinata modelelor dezvoltate de Radical.

Calendarul competitional pentru sezonul 2021 va cuprinde 6 etape de tip sprint, fiind acceptate doar modelele producatorului, fiind o cupa monomarca.

Am pornit un proiect frumos in Romania in urma cu ceva ani prin Smart Driving si am considerat ca este momentul oportun sa facem un pas important in zona de motorsport din Romania. Ne dorim sa atragem cat mai multi sportivi in cadrul Radical Romanian Cup, astfel incat in 2023 sa formam un campionat cu 16 prototipuri Radical prezente la start ”, a anuntat managerul general al Radical Romania, Andrea Fogliazza.

Cei care doresc sa participe in cadrul Radical Romanian Cup beneficiaza de toate servicile disponibile de la Radical Romania.

Ne bucuram sa anuntam acest proiect, care va da un nou plus de spectacol motorsportului din Romania. FRAS creste frumos si sanatos, iar Radical Romanian Cup va fi, cu siguranta, una dintre cele mai spectaculoase competitii de motorsport de pe plan intern”, a declarat presedintele FRAS, Norris Mageanu.

Radical Romanian Cup
Sursa: Radical Romania Facebook

Obiectivul principal dintre FRAS si Radical Romania este obtinerea unui campionat puternic monomarca, succes obtinut in mai multe tari. Campionatele Radical insumand aproximativ 140 de curse intr-un singur an, fiind prezente in 12 tari.

De aceea am ales sa organizam competitia sub egida FRAS, pentru a garanta nivelul ridicat de siguranta, dar si pentru titulatura de campion, recunoscuta in mod oficial. Suntem entuziasti de aceasta provocare si totodata increzatori ca alaturi de FRAS vom reusi sa deschidem noi oportunitati pentru motorsportul romanesc ”, a mai afirmat Andrea Fogliazza.

Radical Romania a precizat ca, castigatorii etapelor Radical Romanian Cup vor primi burse pentru a putea lua startul in campionatele internationale Radical Cup, acestea desfasurandu-se pe circuite precum Spa-Francorchamps, Donington Park sau Silverstone.

Recomandari pentru tine!