Dubla victorie pentru pilotul clujean Luca Savu pe circuitul MotorPark Romania

Digiqole Ad

Dubla victorie pentru pilotul clujean Luca Savu pe circuitul MotorPark Romania.

Dupa titlul obtinut in 2022, la varsta de doar 14 ani, fiind cel mai tanar participant, dar si cel mai tanar campion al acestei competitii, pilotul clujean Luca Savu a revenit in 2023 in focurile uneia dintre cele mai complexe competitii de circuit din Romania – Romanian Radical Cup.

Weekendul care tocmai a trecut i-au adus pilotului clujean inca doua victorii, acest fapt oferindu-i pastrarea pozitiei de lider in clasamentul general al Radical Romanian Cup, categoria SR1.
Etapa a doua din Radical Romanian Cup s-a desfasurat in sensul invers al circuitului MotorPark Romania, abordarea fiind una diferita fata de sensul folosit pentru majoritatea curselor desfasurate pe acest circuit.
Chiar daca prima etapa, care s-a desfasurat in luna mai, a adus 2 victorii pentru pilotul clujean si moralul era unul foarte ridicat, calificarile de la a doua etapa nu au fost foarte multumitoare, astfel ca Luca a obtinut locul 3 in ambele manse calificative, pozitie de pe care a si plecat in ambele curse. Insa, experienta vasta in cursele de circuit avea sa isi arate valoarea pana la finalul ambelor manse de concurs, Luca reusind, la bordul Radical-ului SR1, sa obtina victoria in ambele stint-uri. La fel ca si la prima etapa, Luca cucereste totodata si tofeul de cel mai rapid junior al competitiei.


Cu obiectivul indeplinit, tanarul clujean isi indreapta astfel din nou atentia catre sfera internationala a motorsportului, urmatoarea experienta

programata fiind vineri, 30 iunie, la celebrul circuit Le Mans, unde isi are sediul Academia Federatiei Franceze de Automobilism Sportiv. Aici Luca se va antrena virtual, pe simulator, in vederea pregatirii cursei urmatoare, de la Misano, Italia, a 5-a etapa a Campionatului Francez de Formula 4. Bataliile cu cei mai buni aspiranti la Formula 1 vor continua in weekendul 14 -16 iulie pe circuitul din Misano, circuitul de casa a lui Valentino Rossi.
In perioada 5-6 iulie va urma o noua sesiune de teste, de aceasta data pe circuitul Paul Ricard din Le Castellet, pentru pregatirea etapei a 7-a a aceluiasi Campionat, care insa se va desfasura in toamna.
Dublu Campion National, atat la karting cat si la automobilism sportiv, Luca Savu a participat pana in prezent la 72 de curse de karting, peste jumatate din ele fiind in afara tarii, respectiv la 17 curse pe circuit cu diverse masini.


In aventura sa spre Formula 1 Luca Savu este sustinut de catre Direct Line Inox, Foundever, Arobs Transilvania, Primaria si Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Federatia Romana de Automobilism Sportiv.

Romanian Radical Cup este organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Recomandari pentru tine!