Radical Romanian Cup – Etapa 3

Digiqole Ad

Etapa a III-a din Radical Romanian Cup a avut loc in weekend-ul 29-30 iulie pe circuitul Translvania Motor Ring din Mures, avand la start un numar de 8 masini si 10 piloti in cadrul celor trei categorii.

Printre cei 10 piloti se numara, in premiera in Radical Romanian Cup si Cristian Ionescu, pilot ce a acIvat in trecut in cursele de anduranta din tara si care se intoarce la volan dupa o perioada de doi ani de pauza.

Doua sesiuni de antrenamente si doua sesiuni de calificari au fost programate pentru ziua de sambata, pe un circuit nou pentru o parte din pilotii Radical Romania, Andrei Duna, Albert Iovan si Davide Amaduzzi fiind pentru prima data pe asfaltul Muresan.

In prima sesiune de calificari, Andrei Duna a reusit sa obtina pole position-ul in cadrul SR1 Cup, cu un Imp de 1:33.664, urmat de Luca Savu, la trei zecimi, pe locul trei fiind Albert Iovan. Victor Ionescu, din cauza unor probleme tehnice, reuseste un singur tur cronometrat, insa cu un Imp necompeIIv, care il claseaza pe ulIma pozitie intre prototipurile SR1.

In cea de-a doua sesiune de calificari, Savu isi ia revansa in fata lui Duna cu un 1:33.407, care ii asigura prima pozitie in grila, Andrei fiind si el cu mai bine de o zecime mai rapid ca in prima sesiune de calificari, insa insuficient pentru pole. Albert Iovan este mai rapid cu doua secunde fata de Q1, intrand in Impii de 1:35, fiind al treilea si in aceasta sesiune.
Problemele tehnice pe care le-a intampinat Victor Ionescu in Q1, insa, il opresc sa parIcipe in Q2.

La PRO1500, Alin Fulga stabileste ambii Impi de referinta pentru cursele de duminica, Bogdan Dobranici si Davide Amaduzzi, la bordul Radicalului SR3 XX #53 s-au clasat pe pozitia secunda in Q1, respecIv Q2. Al treilea Imp intre modelele SR3 i-a apartinut lui Cristian Ionescu in prima sesiune de calificari, respecIv lui CrisIan Moisescu in cea de-a doua sesiune de calificari, cei doi impartind in acest weekend Radicalul SR3 RSX #63.
Singurul parIcipant al categoriei Masters, Catalin Iuhasz, obtine cei mai buni Impi ai zilei, asa cum era de asteptat, urmand sa conduca plutonul in ambele curse de duminica.

Ziua de duminica incepe cu un warm-up scurt, marcat de Luca Savu, care reuseste sa doboare vechiul record pe Transilvania Motor Ring din 2021 al lui Leo Borlovan, Luca reusind un 1:32.710 la bordul Radicalului SR1.
Tot in warm-up, datorita unor probleme tehnice la motor, Dobranici si Amaduzzi au fost nevoiti sa retraga prototipul cu numarul 53.

In prima cursa, lucrurile au fost destul de linistite, SR1 Cup fiind singura categorie unde au existat dueluri pentru pozitii. In primul viraj Iovan trece pe pozitia a doua, pozitie pierduta ulterior in fata lui Luca si Victor in T4.
Trei tururi mai tarziu, ghinionul loveste din nou si Radicalul SR1 #14 a lui Victor Ionescu se opreste in primul viraj, cu o cuIe de viteze sparta, defectiune ce il impiedica pe Vicor sa ia startul in cursa 2.

Pozitiile raman la fel pana la finalul cursei in cadrul categoriei, iar dupa doua rasuciri in T6, Luca ii usureaza munca liderului, Andrei bifand ascel prima lui victorie la SR1 Cup. Fara echipajul #53, lucrurile la PRO1500 au fost destul de clare, cu un Cristian Ionescu intors dupa doi ani de pauza, Alin Fulga a castigat fara probleme cursa. La Masters, Catalin Iuhasz ruleaza solitar in fruntea plutonului pe toata durata cursei si incheie prima intrecere fara emotii.

„More of the same” in cea de-a doua cursa a zilei. La SR1 Cup, Andrei Duna reuseste sa il devanseze in T1 pe Luca Savu, iar mai apoi sa isi apere pozitia de lider pe tot parcursul intrecerii, Albert Iovan completand podiumul categoriei.
Alin Fulga reuseste cea de-a patra victorie consecuIva in cadrul PRO1500, cu Cristian Moisescu incheind pe pozitia secunda, acuzand probleme tehnice la pompa de benzina generate de voltajul bateriei protoIpului ce l-au scos din eventuala lupta pentru prima pozitie.

Iuhasz mai bifeaza o victorie la volanul Radicalului SR10, fiind a sasea la rand, de aceasta data, insa, fara a avea un adversar direct.
Asa cum era de astepta in urma rezultatelor, Itlul de cel mai bun junior ii revine de aceasta data lui Duna.

Rezultate Cursa 1: SR1 Cup
1. Andrei Duna
2. Luca Savu
3. Albert Iovan
Rezultate Cursa 1:  PRO 1500
1. Alin Fulga
2. Cristian Ionescu
Rezultate Cursa 1: Masters
1. Catalin Iuhasz

Rezultate Cursa 2: SR1 Cup
1. Andrei Duna
2. Luca Savu
3. Albert Iovan
Rezultate Cursa 2: PRO 1500
1. Alin Fulga
2. Cristian Moisescu
Rezultate Cursa 2: Masters
1. Catalin Iuhasz

Dupa un weekend frumos petrecut pe Transilvania Motor Ring, Caravana Radical Romanian Cup se intoarce, la Motorpark Romania, pentru urmatoarea etapa pe 9-10 septembrie. Radical Romanian Cup are ca parteneri in 2023 pe MOTUL Romania, Hankook, Smart Driving, Nazzuro Aqua si Cricova.

Recomandari pentru tine!