Saptamana motorsportului bacauan debuteaza cu Trofeul Valea Uzului

Team Adi Raspopa continua si in acest sezon munca inceputa de campionul si maestrul automobilismului sportiv romanesc onestean – Adrian Raspopa
Dupa 3 editii in campionatul secund, Trofeul Valea Uzului face pasul catre Campionatul National de Viteza in Coasta, ceea ce determina doua zile pline de concurs si mai multe manse competitionale

Devine o certitudine faptul ca de-a lungul celor peste 20 de ani de activitate in automobilismul sportiv romanesc, Adrian Raspopa a adunat in jurul sau un nucle de oameni dornici si pasionati. Chiar daca viata a decis inaintea sa, suntem convinsi ca marele pilot onestean priveste cu mandrie spre echipa sa. Si are toate motivele, caci Team Adi Raspopa vor fi gazdele unei saptamani pline de motorsport in judetul Bacau, cu Trofeul Valea Uzului – etapa de viteza in coasta – programat in perioada 28-30 Iulie si continuand cu emblematica etapa de raliu – Raliul Moldovei Bacau fiind programat sa se desfasoare la numai o saptamana distanta, intre 3 si 5 August. Daca va aflati in imposibilitatea de a ajunge la fata locului, organizatorul se asigura si de acest aspect, punand la dispozitie transmisiuni in direct ale ambelor competitii pe canalele media ale Prima Sport.

Revenind insa la subiectul principal al acestui comunicat, vedem ca reteta succesului dovedit din primele trei editii a determinat organizatorii sa pastreze aceeasi configuratie a traseului, cu cele peste 20 de viraje si un total de 2920 metri de-a lungul DJ 123 ce leaga Darmanestiul de Valea Uzului. Desi actiunea competitionala incepe abia in dimineata zilei de 29 Iulie, a 4-a etapa a sezonului national de viteza in coasta debuteaza vineri, 28 Iulie.

Incepand cu orele 11:00, automobilele de competitie sunt asteptate sa soseasca in parcul dedicat lor amenajat in piateta Primariei Orasului Darmanesti, acolo unde vor avea loc si verificarile tehnice. Patru ore mai tarziu, adica de la orele 15:00, sunt asteptati si sportivii care vor avea de bifat verificarile administrative, ca mai apoi, in aceeasi locatie sa se desfasoare si Conferinta de presa – programata pentru ora 18:00. Programul primei zile nu se opreste insa acolo, caci de la 20:00 toata lumea: public larg, reprezentanti media, oficiali, echipe tehnice si evident – sportivii sunt asteptati pentru Prezentarea concurentilor si Fotografia Oficiala.

Ziua de sambata – 29 Iulie, aduce si mult-asteptata actiune automobilistica, Trofeul Valea Uzului constand intr-un program a cate 3 manse de recunoastere a traseului, respectiv alte 2 manse de antrenament cronometrat – acestea din urma avand menirea de a stabili ordinea de start pentru ziua urmatoare. Evident, fiecare urcare in prima zi de concurs este esentiala, atat pentru memorarea cat mai exacta a traseului de concurs, precum si pentru stabilirea unui timp cat mai scazut din partea pilotilor aflati in varful ierarhiei, caci si in acest an, Trofeul Valea Uzului asteapta sa-l incoroneze pe „King of the Hill”.

Cea de-a treia zi nu va fi doar ultima pentru editia a IV-a in Trofeul Valea Uzului, ci si cea decisiva in aflarea castigatorilor. Pentru a nu incepe direct cu cele doua manse de concurs, in prima parte a zilei de duminica vor fi programate alte doua manse de recunoastere similare celor trei din ziua anterioara, iar de la orele 14:00 respectiv 16:00, pilotii vor tura la maxim motoarele pentru a opri cronometrul in cel mai scurt timp posibil. Finalul zilei aduce dupa sine si finalul etapei bacauane, insa nu inainte de Festivitatea de premiere, programata in jurul orelor 18:30.

Editia a IV-a a Trofeului Valea Uzului – contand ca a 4-a etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta este un eveniment organizat de Team Adi Raspopa si Rally Spirit Onesti, cu sprijinul Primariei si Consiliului Local al orasului Darmanesti.

Recomandari pentru tine!