Raliul Perla Harghitei pune punct primei jumatati a campionatului

Ajuns la editia cu numarul 27, Raliul Perla Harghitei se va desfasura in perioada 12-13 iulie. Competitia conteaza ca etapa a patra in Campionatul National de Raliuri Dunlop, Campionatul National Rally 2 Dunlop si Campionatul National de Raliuri pentru Vehicule Istorice, intreceri derulate sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Pentru protagonistii Campionatului National de Raliuri Dunlop 2019, luna iulie nu este una de vacanta. Ba dimpotriva tinand cont ca va gazdui cele doua competitii care marcheaza finalul primei jumatati a intrecerii, respectiv debutul celei de-a doua. Prima dintre acestea este programata in perioada 12-13 iulie. Este vorba despre Raliul Perla Harghitei, intrecere ajunsa la editia cu numarul 27.

Raliul Perla Harghitei se defasoarade sase ani in actuala configuratie, cu cartierul general in Municipiul Odorheiu Secuiesc. Si, daca tot suntem la capitolul cifre, sa spunem ca 2019 este al patrulea an de cand suprafata de concurs este asfaltul, dupa 23 de editii derulate pe macadam. Intrecerea si-a pastrat insa spectaculozitatea, ca si calitatea organizarii, iar faptul ca editie de editie s-au batut recorduri legate de numarul participantilor si al spectatorilor prezenti sunt cea mai buna dovada in acest sens. Desfasurat in plina vara, intr-o zona de munte bogata in paduri si izvoare de apa minerala, Raliul Perla Harghitei atrage in fiecare an zeci de mii de spectatori care vin sa se bucure de spectacolul sportiv, dar si sa petreaca un weekend de neuitat in natura. Pozitionarea geografica in centrul tarii, probele speciale cu multe zone deschise, posibilitatile oferite publicului de a urmari sectoare lungi si combinatii de viraje spectaculoase fac din acest raliu unul dintre cele mai apreciate de catre spectatorii sositi din toate colturile tarii.

Raliul Perla Harghitei 2019

Se merge pe reteta castigatoare

Pregatirile pentru Raliul Perla Harghitei 2019 au intrat deja in linie dreapta, de momentul startului despartindu-ne mai putin de o luna. Astfel ca deja, potrivit cutumelor, au fost publicate documentele oficiale ale competitiei, incluzand Regulamentul Particular. ”Iubitorii automobilului si motorsportului din zona asteapta cu nerabdare Raliul Perla Harghitei, iar echipa de organizare este deja conectata 100% la tot ceea ce presupune pregatirea asa cum se cuvine a evenimentului. Ne dorim sa le oferim fanilor, alaturi de concurenti, un eveniment de referinta”, a spus Csaba Ferencz, Presedinte Club Maxx Racing, organizator al raliului.

Pentru editia 2019 s-a mers pe reteta clasica, una care a asigurat succesul amintit la editiile precedente. Shakedownul se va derula in aceeasi locatie, la Forteni, insa urmeaza sa fie parcursa in sens invers. In ceea ce priveste traseul insa, lucrurile stau aproape la indigo cu ceea ce s-a intamplat in 2018.
Organizatorii au pregatit un traseu cu o lungime totala de 413, 51 km, din care 121, 65 km distanta de parcurs a probelor de clasament. Sunt in total 12 ”speciale”, din care distincte, fiecare dintre ele oferind concurentilor, dar si publicului zone deosebit de spectaculoase.

Echipajele participante la raliu vor fi intampinate la startul festiv din Piata Marton Aron, joi 11 iulie, incepand cu ora 20:00. Vineri, dupa Shakedown, startul raliului se va da din parcul de service (str. Rakoczi Ferencz) la ora 14:30. Configuratia raliului Perla Harghitei este una variata, avand in componenta atat probe de viteza (PS1 Bucin si PS5/8/11 Sanpaul), cat si probe extrem de tehnice (PS6/9/12 Lueta). Cea din urma, la trecerea de final, va reprezenta si Power Stage. Superspeciala Arpad Dietrich este programata vineri 12 iulie, de la 18:44. Dupa un weekend intens, cele mai bune echipaje vor fi premiate sambata 13 iulie, la ora 21:00, in cadrul festivitatii organizate pe scena din Piata Marton Aron.

Raliul Perla Harghitei este organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Harghita, Primaria Odorheiu Secuiesc, Pirmaria Lueta. Parteneri: Perla Harghitei, Toyota prin Eurocar Trading, Amigo&Intercost, Magdolna Impex, Viking Srl. Li se adauga partenerii traditionali precum firma de avocatura Dancea & Asociatii, Mastertent, Hotel Tarnava, Vari Trans, Brother, Septimia. Nu in ultimul rand, competitia se deruleaza cu sprijinul I.S.U. Harghita, Serviciul de Ambulanta Harghita si Jandarmeria Harghita.
Pentru mai multe informatii legate de aceasta competitie, accesati www.raliulharghitei.ro

Recomandari pentru tine!