Dani Oțil, victorie in debutul noului sezon de Super Rally

Dani Otil s-a impus pentru al doilea an consecutiv in prima etapa din Campionatul National de Super Rally. Cu doua zile inainte sa isi serbeze ziua de nastere, Otil a inregistrat o victorie clara la Deva, pe circuit stradal, avand un avanaj de peste 3 secunde fata de urmatorul clasat.

Un total de 39 de piloti s-au inscris la startul celui de-al treilea sezon de super rally, conceptul promovat de Mihai Leu. In premiera, la Deva, etapa s-a desfasurat dupa acelasi sistem. In mansele de calificari s-au stabilit si clasamentele de la grupe, in timp ce mansele finale de concurs, cu cei mai buni 12, au contat exclusiv pentru trofeul Open, dedicat in memoria fostului pilot Valentin Banciu.

Calificati in finala, Vali Porcisteanu si Emil Ghinea nu au reusit sa ia startul in lupta pentru prima pozitie din cauza unor probleme tehnice, astfel ca finala s-a desfasurat doar cu 10 piloti. De asemenea, din acelasi motiv, Mihai Leu si bulgarul Evgeni Yankov au facut doar una dintre cele trei manse programate.

Castigator anul trecut in etapa inaugurala de la Mangalia, Dani Otil, pe un Radical SR4, s-a impus si la Deva, stabilind totodata si recordul acestui traseu. Cronometrul s-a oprit la 03:47,860 chiar in prima mansa din finala.

Pe 2 s-a clasat francezul Jerome France, la bordul unui monopost Formula Renault FR2, cu un timp de 03:48,918, stabilit pe ultima trecere, in timp ce podiumul a fost completat de campionul national en-titre Costel Casuneanu (Skoda Fabia R5), cu un timp final de 03:52,741.

Top 10 din finala a fost completat de Danny Ungur, Riccardo Tarabelli, Groza Elisei, Mihai Leu, Ionut Moisii, Cornel Gardean si Evgeni Yankov.

Asa cum e si la viteza in coasta, campionatul are si doua categorii, una dedicata masinilor de productie si una pentru cele de competitii. La prima, victoria i-a revenit lui Porcisteanu, in timp ce francezul Jerome France s-a impus in divizia masinilor de competitie.

Rezultatele complete sunt disponibile aici.

sursa: www.fras.ro

Recomandari pentru tine!