Lupta finala a sezonului se da la Raliul Moldovei pentru DTO Rally Team

Campionatul National de Raliuri Betano se incheie in acest weekend in Moldova, Bacaul fiind capitala motorsportului romanesc pentru trei zile, in perioada 23-25 octombrie. Intr-un an dominat de incertitudine, motorsportul a avut parte de dueluri stranse, lupte aprige si de o competitie surprinzatoare in clasamentul echipelor, unde sase grupari au luat startul de-a lungul sezonului.

Cursa care inchide sezonul competitional 2020 programeaza 12 probe speciale, pe o lungime de 102 kilometri cronometrati. Dupa parcurgerea shakedown-ului vineri, echipajele vor participa seara, incepand cu ora 18:30, la startul festiv din Piata Tricolorului, in municipiul resedinta de judet. Cu cate doua parcurgeri pe „Runcu”, „Moinesti” si „Vermesti” in prima zi de concurs, Raliul Moldovei debuteaza sambata pe probele de langa Moinesti, ca mai apoi, duminica, actiunea sa se mute in padurile de langa Bacau. Echipajele vor „alerga” in a doua zi de concurs pe „Trebes”, „Hemeius”, dar si pe circuitul Speed Park din Bacau, cu o desfasurare de forte care cuprinde drumuri din tot judetul.

DTO Rally Team porneste in Raliul Moldovei cu obiectivele setate: gruparea argeseana se lupta pentru locul secund in clasamentul echipelor in Campionatul National de Raliuri Betano 2020. Cu trei echipe aflate intr-un duel strans pentru podium, lupta va fi stransa pe macadamul de langa Bacau, iar orice punct va fi important, la finalul celor sase curse din acest sezon.

Cu patru echipaje in componenta, DTO Rally Team nu se va baza pe Eugen Caragui si Robert Fus, absenti din cauza faptului ca pilotul nu s-a refacut complet dupa incidentul de la Transilvania Rally. Cristi Dolofan si Petre Toba vor reprezenta echipa in cadrul clasei RC2, dar si in lupta pentru clasamentul general, in timp ce Bogdan si Delia Nastase pornesc in Raliul Moldovei pentru o noua victorie in cadrul clasei 11. Dorin Banciu si Ioana Stan vor lupta in aceeasi categorie dedicata masinilor cu tractiune integrala, in timp ce Raul Badiu si Rares Fetean vor reprezenta echipa in Cupa Dacia.

La bordul Peugeot-ului 208 R5, Dolofan si Toba isi propun sa fie rapizi pe macadamul bacauan pentru a obtine un loc fruntas in clasamentul final in clasa RC2. „Planul este sa mergem tare pentru a aduce puncte valoroase pentru echipa. Ne dorim sa avem un parcurs bun si, desigur, sa ne distram pe macadam cu modelul 208. Este ultima cursa a sezonului si ne dorim sa incheiem anul competitional cu un rezultat bun si cu o evolutie de care sa fim multumiti.” a spus Cristi la debutul in Raliul Moldovei.

Dupa victoria in cadrul clasei 11 de la Transilvania Rally, Bogdan si Delia Nastase revin pe macadam la Raliul Moldovei, suprafata pe care pilotul pitestean este cel mai rapid. Cei doi isi propun sa repete rezultatul de la Cluj si sa aduca maximul de puncte pentru DTO Rally Team intr-o cursa unde s-au impus anul trecut. In paralel, Dorin Banciu si Ioana Stan pornesc in aceeasi categorie, avand ca obiectiv podiumul in clasa 11 pentru a continua lupta pentru titlul categoriei la final de sezon competitional.

 

La bordul unui model Sandero, Raul Badiu si Rares Fetean mai au un pas de facut spre titlul Cupei Dacia: cei doi sunt lideri in acest moment in cupa monomarca, dupa cinci victorii din cinci curse in 2020. In plus, echipajul este implicat in lupta pentru titlul clasei RC5, anuntandu-se o cursa in care cei doi vor fi rapizi pe suprafata preferata. „Ne bucuram sa revenim pe macadam si ne dorim victoria la Cupa Dacia pentru a aduce puncte maxime pentru echipa. Ne propunem sa fim rapizi pe probele speciale si sa stam departe de orice probleme pentru a ne atinge obiectivele” a spus Raul Badiu inaintea testelor din Raliul Moldovei.

In sezonul 2020, echipajele DTO Rally Team au alaturi o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, Vilma, Catena, Tellur, Total, Oscar Downstream si HidroGaz.

Recomandari pentru tine!