Lupta stransa pentru victorie in Swift Cup la Raliul Iasului

Saptamana trecuta, echipajele din Swift Cup s-au deplasat la Iasi, acolo unde a avut loc cea de-a patra etapa din Campionatul National de Raliuri Betano, Raliul Iasului, aceasta fiind a doua infruntare pe macadam din sezonul 2020. Raliul Iasului 2020 a inceput joi cu o parada stradala a masinilor de concurs in zona fostei probe speciale din centrul orasului, fiind urmata de la ora 20:30 de startul festiv. Vineri dimineata a avut loc sesiunea de „Shakedown”, una in care concurentii au testat materialul de concurs pe o aderenta foarte scazuta, dupa ploaia abundenta care a acoperit zona Iasului in seara de joi.

Echipajele din Swift Cup au debutat pe prima proba speciala „Dobrovat” in jurul orei 16, prima trecere pe cei 19.50 km fiind adjudecata de catre Danut si Lucian Budai, urmati fiind, asa cum era de asteptat, de catre Bogdan Talasman / Andrei Mitrasca. A doua trecere pe proba „Dobrovat” a fost castigata tot de catre Danut si Lucian Budai, cei care aveau sa incheie prima zi de concurs cu un avans de 17,1 secunde in fata echipajului Bogdan Talasman / Andrei Mitrasca. In urma acestora la final de zi s-au clasat echipajele Alex Ardelean / Horatiu Baltador, Paul Popa / Laszlo Csegzy , iesenii Bogdan si Andrei Gheorghiu, respectiv David Tarta / Gabi Gaina.

Pentru ziua de sambata, echipajele aveau de parcurs de doua ori clasicele probe speciale Cioca-Boca si Madarjac, probe ce aveau sa insumeze un total de 78 de km de concurs. Plecati hotarati sa recupereze din ecart, Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca se impun pe prima proba speciala a zilei secunde, micsorand distanta fata de liderii Swift Cup. Din pacate pentru favoritii locali, Bogdan si Andrei Gheorghiu sunt nevoiti sa abandoneze la finalul probei din cauza unor mici probleme tehnice. In urma iesirii in decor a echipajului Simone Tempestini / Sergiu Itu, concurentii din Swift Cup au fost nevoiti sa parcurga a doua trecere a probei Cioca Boca in regim de etapa. Cu un parcurs fara greseala pe „Powerstage”, Danut Budai si Lucian Budai se mentin in pozitia de lideri pana la finalul cursei, reusind sa obtina o noua victorie in Swift Cup, cea de-a patra la rand din 2020. Locul secund le-a revenit lui Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca, pe ultima treapta a podiumului urcand inca o data Alex Ardelean si Horatiu Baltador. Pe locul 4 s-au clasat castigatorii clasamentului „Debutanti”, Paul Popa si Laszlo Csegzy, ultimul echipaj sosit la finish in Swift Cup fiind format din David Tarta si Gabi Gaina.

Gabi Gaina: Raliul Iasiului a debutat cu probleme tehnice pentru noi inca de la shakedown, cand la prima trecere am simtit ca ambreiajul Swift-ului ne va face probleme, iar la a 2-a trecere am atins un cap de pod si am strambat un brat, apoi pe prima si a doua trecere de pe Dobrovat problemele cu ambreiajul au persistat si nu am putut sustine ritmul pe care noi ni l-am dorit. In ultimul parc de service din prima zi, baietii de la #Motorsport au schimbat ambreiajul in 53 de min astfel ca pentru a doua zi am mai primit si o penalizare de 1 minut si 20 de secunde. In ziua secunda plecam un pic cam prea optimisti si pe un ac de par ne rasturnam si pierdem alte 2 minute, reparam cumva defectiunile si continuam ziua, la final fiind doar multumiti de faptul ca am reusit sa terminam raliul. Acum asteptam nerabdatori Raliul Clujului. Pentru raliul ce a trecut multumim echipei de asistenta si tuturor celor care au facut posibila participarea noastra la Iasi.

In 2020, partenerii Swift Cup sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum si RallyMax.ro

Recomandari pentru tine!