Timisoara, aleasa pentru startul Campionatului National Women Rally

50 de concurente vor tura motoarele la Women Rally Timisoara

In weekend-ul care urmeaza se va desfasura la Timisoara prima etapa a Campionatului National Women Rally – Bosch Car Service. Asa cum ne-a obisnuit in ultimii 5 ani, Bosch Car Service da si in acest an numele Campionatului, mentinandu-si suportul pentru doamnele si domnisoarele dornice de a se perfectiona in arta condusului sportiv, si nu numai.

 

„Anul acesta sarbatorim 30 de ani de prezenta Bosch in Romania si ne bucuram sa marcam acest moment sustinand performanta auto pentru al 5-lea an la rand ca parteneri ai campionatului Women Rally 2024.

Women Rally este un eveniment unic, o competitie destinata exclusiv doamnelor si domnisoarelor care se remarca printr-o combinatie inedita de sportivitate si eleganta. Campionatul se bucura de o notorietate din ce in ce mai mare in fiecare an, numarul de participante fiind in continua crestere.

In semn de respect pentru prezenta femeilor in randul conducatorilor auto din Romania, fiecare concurenta la raliu va beneficia de o asistenta rutiera valabila un an pe teritoriul Romaniei iar cele care participa la toate etapele din acest campionat vor primii un premiu din partea echipei Bosch Car Service”, a declarat Diana Fercu, coordonator marketing Robert Bosch SRL.

 Devenit deja traditie, Trofeul etapei este sustinut de Casa Auto Timisoara, iar George – primul banking intelligent. Inovatie BCR ramane partenerul fidel al clasei de masini electrice.

 

„Casa Auto Timisoara – Mercedes-Benz ramane in continuare parte a fenomenului Women Rally si in acest an. Vorbim de un vis devenit realitate, un vis care aduna doamne si domnisoare puternice din toata tara si le aduce la un numitor comun: forta!

Anul acesta vom aduce la start patru autoturisme Mercedes-Benz pentru ambasadoarele Women Rally, iar festivitatea de premiere va avea loc in noul nostru Showroom Mercedes-Benz MAR20x, unde vom sarbatori impreuna Trofeul Casa Auto Timisoara”, a declarat Mirela Castelli, coordonator marketing Casa Auto Timisoara. 

 

Primul eveniment automobilistic din acest an dedicat doamnelor si domnisoarelor, desfasurat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, aduce la start 50 de masini. Participante din 10 judete se vor alinia la startul acestei editii.

 

Evenimentele Women Rally se doresc a fi mai mult decat o competitie sportiva, organizatorii si sustinatorii Campionatului dorind sa le puna la dispozitie conducatoarelor auto un cadru organizat si sigur in care acestea sa isi poata testa si imbunatati abilitatile la volan. Unul din telurile principale ale acestei competitii este acela de a implementa notiuni de conducere defensiva si proactiva, conducand astfel la scaderea numarului de accidente rutiere.

Programul primei etape debuteaza vineri, 17 mai, ora 15.00, cu briefing-ul premergator concursului, care va avea loc la Universitatea Politehnica Timisoara, unde organizatorii si participantele vor discuta toate detaliile ce tin de regulament si program, pentru ca totul sa se desfasoare perfect.

Incepand cu ora 18.00 se va desfasura Startul Festiv, in Piata Iancu Huniade, unde concurentele vor trece prin Poarta de Start, din minut in minut, in prezenta spectatorilor, partenerilor competitiei si a oficialitatilor locale. Organizatorii au pregatit si un moment surpriza, complet aparte, menit sa aduca un surplus de andrenalina!!

 

Competitia propriu-zisa va avea loc sambata, 18 mai, pe un traseul special amenajat la Shopping City Timisoara. Cconcurentele vor avea parte atat de viraje de viteza, cat si de ace de par sau sicane unde isi vor demonstra agilitatea la volan. Vor fi doua manse de concurs, prima incepand cu ora 10.00, iar cea de a doua la ora 14.00. Concurentele iau startul pe rand, fiind cronometrate la sutimi de secunda. Toata actiunea va putea fi urmarita live pe pagina de facebook Women Rally si pe canalul de YouTube al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

 

La finalul concursului se vor premia cele mai bune concurente din cele 6 clase instituite, plus Clasamentul General. Conform regulamentului competitiei, clasele sunt constituite in functie de capacitatea motorului si de gradul de modificare al masinii. Clasele 1, 2, 3 si 3+ sunt dedicate masinilor de strada fara modificari, cu motor termic, in functie de capacitatea cilindrica. 

 

Acestora li se adauga clasa 4, a masinilor electrice, sustinuta de George – primul banking inteligent din Romania. 

 

Ultima clasa este Clasa 5, cea a masinilor modificate si / sau posesoarelor de licenta FRAS cu un grad mai mare decat cel al licentelor pentru Women Rally. Women Rally este astfel locul perfect pentru a face primii pasi in motorsport cu costuri minime folosind masinile personale. 

 

 

 

Cele mai rapide concurente vor fi premiate la Festivitatea de Premiere din cadrul Dineului Oficial, care va avea loc sambata seara incepand cu ora 19:00 la Casa Auto Timisoara.

 

 

Toate informatiile legate de concurente, noutatile din timpul concursului si atmosfera Women Rally surprinsa in imagini sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro si pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, inscriere si urmatoarele etape din acest sezon pot fi gasite pe site-ul oficial www.womenrally.ro

 

Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service 2024 imbina testele cronometrate de indemanare la volan cu oportunitati de socializare, notiuni de conducere defensiva si momente elegante petrecute intr-o companie inedita, unde participantele isi impartasesc pasiunea pentru masini si ambitia de auto-depasire. Impreuna, comunitatea Women Rally contribuie la sosele mai sigure, incurajand intr-un cadru legal si sigur dezvoltarea abilitatilor la volan si responsabilitatea in trafic, pentru toata familia. 

 

Campionatul National Women Rally, editia 2024 este sustinut de catre Bosch Car Service.

Trofeul primei etape este oferit de Casa Auto Timisoara, iar George, primul banking inteligent din Romania sustine clasa de masini electrice.

 

Parteneri gold: Castrol Romania, Catena – Farmacia Inimii, Herbalife, Romgaz, Shopping City Timisoara, KissFM.

 

Parteneri silver: Cramele Cricova, Gerovital, Teilor, NISSA, Violettes – Boutiques des fleurs, Pensiunea Zefir, Antreprenoare, ADAA – Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton, Coca-Cola, PMA Invest, Nazzuro Aqua, AFAR – Asociatia Femeilor de Afaceri din Romania.

 

Parteneri: Primaria municipiului Timisoara, Universitatea Politehnica Timisoara.

 

Parteneri media: TVR, TVR Timisoara, RallyMax, Autorally.ro, Livestream Romania.ro, Autostiri.ro, Ziarul News, GP24.ro, Fanrally.ro, 24auto.ro, Nascut pentru Sport, Express de Banat, Impact Press, Transilvania Business, Fabian Robert Photography.

 

Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobili

sm Sportiv si a Agentiei Nationale pentru Sport.

 

Recomandari pentru tine!