Napoca Rally Team incheie pe podium un raliu greu, de casa

Spre final de sezon competitional Clujul a devenit capitala motorsportului romanesc, in acest weekend desfasurandu-se Total Transilvania Rally powered by Ford, ce a adus la start un numar de 85 de echipaje din tara si din strainatate.

Aceasta etapa a avut desfasurarea pe 8 probe speciale din jurul orasului Cluj Napoca, fiecare dintre acestea avand cate 2 treceri.

Pentru Napoca Rally Team aceasta etapa, de casa, a fost una de success, reusind sa isi pastreze astfel avansul in fruntea clasamentului atat la echipe, cat si in clasamentul general.

Dupa incidentul de la Raliul Iasului, echipajul numarul 1-Simone Tempestini-Sergiu Itu reusesc sa se mentina in fruntea clasamentului general, marindu-si avansul cu fiecare trecere. Cu 6 probe castigate, echipajul NRA ia avans in fruntea clasamentului, in fata celorlalte doua echipe clasate pe podium.

Sportul cu motor implica si anumite riscuri iar incidentele mai putin dorite nu au intarziat nici de aceasta data sa apara, a doua trecere pe proba speciala Floresti fiind anulata in urma incidentului lui Eugen Caragui si Robert Fus care au avut o iesire in decor mai violenta, cei doi fiind transportati la spital pentru investigatii suplimentare, in momentul de fata aflandu-se in afara oricarui pericol.

Echipajele tinere au reusit sa se impuna si de aceasta data in motorsportul romanesc, echipajul brasovean al fratilor Maior clasandu-se la finalul celor doua zile de concurs pe locul patru in clasamentul general. Norbert si Francesca Maior au avut un parcurs excelent si curajos pe fiecare dintre aceste treceri, acest lucru rezervandu-le un loc cat mai sus in clasament, revelatia acestei etape fiind echipajul format din Mihnea Muresan si Alina Pop. Cei doi au facut echipa cu un Hyundai R5, acestia luptand pentru un loc in clasa RC2.

Cu doar o etapa inainte de finalul acestui sezon competitional, Simone Tempestini si Sergiu Itu isi asigura inca un titu de Campioni Nationali, pe locul doi clasandu-se Dan Girtofan si Tudor Marza, locul trei fiind ocupat de Norbert si Francesca Maior, cei care au reusit sa se impuna si in clasamentul de la doua roti motrice.

Ultimul act al acestui sezon, ultimele batalii se vor da la Raliul Bacaului cand dupa un sezon dificil se va trage linie, asezandu-se ultimele locuri pe podium.

Credit foto: Catalin Georgescu

Recomandari pentru tine!