Women Rally – de la pasiune la performanta, in patru sezoane

epantofi.ro

Women Rally este o poveste de succes a sportului romanesc: dorinta de a transmite femeilor incredere la volan si profesionalismul echipei de organizare au creat reteta imbatabila a unor com-petitii unice – singurul campionat national de automobilism dedicat femeilor. Timisoara, Bucuresti si Cluj-Napoca au fost si in 2021, pentru al doilea an consecutiv, orasele care au gazduit etapele Campionatului National Women Rally – Bosch Car Service.

Izabella Gavrila si-a adjudecat pentru a doua oara titlul la general si a readus marele trofeul Women Rally 2021 in judetul Harghita, dominand categoric clasa 1 si avand clasari pe podiumul general la fiecare etapa din 2021. Daca in 2019 Izabella a debutat in competitiile automobilistice la volanul unui Peugeot 106, la volanul caruia a castigat primul titlu, anul acesta a ales sa piloteze un Citroen C2, o masina mult mai potrivita pentru manevrabilitatea si precizia necesara in cadrul com-petitiilor Women Rally.

In anul 2021 obiectivul principal a fost sa obtin victoria in clasamentul general din Campi-onatul National Women Rally. Cu gandul la urmatorul an, in care visul meu este sa pot trece la un nivel mai inalt, am muncit din greu sa pot evolua. Anul 2021 mi-a adus un an plin de schimbari atat in viata personala, cat si in cea profesionala, luptand mult pentru a face fata provocarilor, in prim plan fiind tot timpul lumea motorsportului, ceea ce m-a impins tot inainte.
Multumesc organizatorilor pentru efortul depus in tot conceptul Women Rally si tuturor sustinatorilor si participantelor, a fost un an incredibil!

Dupa editia pilot organizata in 2018 la Cluj-Napoca, popularitatea unui astfel de concept de concurs auto dedicat femeilor a dus in 2019 la crearea Campionatului National Women Rally, or-ganizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Trei sezoane mai tarziu, s-au adunat deja sub umbrela Women Rally sute de concurente care au facut un prim pas in lumea fascinanta a motorsportului. Insa reusitele organizatorilor continua, Women Rally confirmandu-si statutul de rampa de lansare in motorsport si prin faptul ca o parte din concurente au facut pasul urmator si au concurat in alte campionate de automobilism, in rol de pilot sau copilot.

Aceasta misiune de pionierat, de a incuraja implicarea femeilor in motorsport, a fost sustinuta din prima linie de Bosch Car Service, partener principal al Campionatului National Women Rally inca din 2020:

Suntem foarte bucurosi ca am reusit pentru al doilea an consecutiv sa fim partenerii principali ai Campionatului National Women Rally, in ciuda tuturor provocarilor pe care le traversam in aceasta perioada. Este un Campionat care creste de la an la an datorita implicarii si dedicarii or-ganizatorilor si care se pliaza perfect pe strategia de comunicare a Bosch Car Service. Anul 2021 a reprezentat anul aniversarii celor 100 de ani a conceptului de service Bosch. Cu ocazia aniversarii am lansat platforma de loializare, www.myboschservice.ro, care este dedicata exclusiv clientilor din service-urile Bosch si ale carei beneficii am putut sa le prezentam in cadrul celor 3 etape Women Rally Bosch Car Service” – a declarant d-na Adela Zirra – coordinator marketing Robert Bosch S.R.L.

Dupa cele trei etape, clasamentele la finalul sezonului 2021 sunt urmatoarele:

Clasament general (clasele 1-3)
1. Izabella Gavrila – Citroen C2
2. Ioana Berindei – Audi A3
3. Madalina Sarca – Audi Q3

Clasa 1 (masini cu motoare cu capacitatea cilindrica sub 1600cmc):
1. Izabella Gavrila – Citroen C2
2. Alexandra Catana – Mini Cooper
3. Anna Sandor – Peugeot 206

Clasa 2 (masini cu motoare cu capacitatea cilindrica intre 1600-2000cmc):
1. Mirela Bejnariu – Honda Civic
2. Francisca Radu – Mazda 3
3. Gabriela Porumboiu – Mazda CX-3

Clasa 3 (masini cu motoare cu capacitatea cilindrica peste 2000cmc):
1. Ioana Berindei – Audi A3
2. Madalina Sarca – Audi Q3
3. Sabia Ghiormescu/Ada Georgescu – BMW X2 xDrive 25D

Rocsana Contras si Felicia Floarea nu doar ca impart o prietenie frumoasa si o rivalitate con-structiva pe traseul de concurs, dar la finalul lui 2021 impart si cea mai inalta treapta a podiumului clasei 4, dedicata masinilor electrice, fiind la egalitate de puncte. Dorinta de a promova mobilitatea sustenabila si de a gasi solutii creative pentru a ne proteja mediul inconjurator a fost in 2021 pow-ered by George – primul banking inteligent din Romania.

1. Rocsana Contras – Hyundai Ioniq / BMW i3
1. Felicia Floarea – Hyundai Ioniq / BMW i3
2. Cornelia Plesoianu – BMW i3
3. Ioana Dinu – Hyundai Ioniq / BMW i3

Clujeanca Angela Sautea, campioana absoluta Women Rally 2020, s-a impus in acest sezon in clasa 5, dedicata masinilor modificate sau sportivelor cu licenta. Pe langa abilitatile deosebite dovedite la volanul unui Renault Clio, Angela a marcat in 2021 si sezonul sau de debut in rol de copilot in Campionatul National Rally 2. Ea este urmata pe podium de Ligia Barbu, campioana clasei 5 din Women Rally 2020 si cea care a deschis drumul pentru concurentele care au vrut sa ia startul cu masini modificate.

1. Angela Sautea – Renault Clio
2. Ligia Barbu – Renault Clio
2. Mariuca Ionescu – Mini Cooper S
3. Dana Covalschi – Audi A4

La finalul unui sezon atipic si dificil, lectiile de viata si curajul dovedit in lupta cu secundele par a fi adevaratele trofee cu care fiecare participanta a ramas la finalul celor trei weekenduri in viteza. Cu o comunitate frumoasa de femei antreprenor, femei de afaceri, mame, prietene in cautarea unor experiente de neuitat sau pur si simplu femei care vor sa descopere ce inseamna cu adevarat sa te simti confortabil la volanul propriei tale masini, Women Rally ofera contextul ideal pentru a lega noi prietenii sau relatii de business in jurul unor pasiuni comune.

Laura Savu, fondator si organizator al Campionatului National Women Rally – Bosch Car Service: “O mare bucurie pentru mine este faptul ca, odata cu indeplinirea visului meu, am reusit sa indeplinesc si visul altor femei, al tuturor celor care isi doreau sa participe candva la o competitie autombilistica. Totodata, sunt fericita ca am reusit sa creez in jurul meu o comunitate autentica de femei puternice si curajoase care se ajuta una pe alta, care se incurajeaza reciproc, o lume mai increzatoare in propriile forte, o lume mai buna. Multumesc tuturor celor care au crezut in visul meu si care au ales sa se alature acestui proiect, reusind impreuna sa realizam o poveste de succes. Sa ne revedem cu bine in sezonul urmator”.

Concursuri, interviuri cu participantele, noutati despre calendar si inscrieri la evenimentele care vor fi organizate in 2022 vor fi publicate in curand pe canalele oficiale ale Campionatului National Women Rally – Bosch Car Service: www.womenrally.ro, pe instagram @womenrally.ro si facebook.

Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service se desfasoara sub egida Feder-atiei Romane de Automobilism Sportiv..

Recomandari pentru tine!