Simone Tempestini vizeaza al treilea titlu in CNR, dar va concura si in WRC

2018 va fi pentru Simone Tempestini, campion mondial la juniori JWRC și câștigător al WRC3, în 2016, un sezon în care va concura atât în Campionatul Național de Raliuri al României, cât și în Campionatul Mondial de Raliuri. Totul va începe în acest week-end cu Saarland-Pfalz Rallye, etapă din campionatul german, aleasă pentru a testa mașina pe care o va pilota în raliurile din CNR.

Q&A
Ce ți-ai propus pe plan intern în sezonul 2018?

Îmi doresc să particip la toate etapele și să câștig al treilea titlu în CNR. Voi folosi fiecare raliu ca antrenament pentru a crește ritmul și a fi pregătit pentru etapele din WRC. În plus, îmi vor fi de folos în acomodarea cu noul copilot. Nu am mai mers cu Sergiu Itu de foarte multe sezoane și primele raliuri vor fi de acomodare.

Mai sunt săptămâni bune până vei putea concura cu Citroen C3 R5. Ce așteptări ai de la acest nou model?

Vara trecută am avut prilejul să îl testez și pot spune că este mult mai bun comparativ cu DS3. Îmi doresc să fie fiabil și să îmi permită să mă concentrez la probe, nu să am în minte că ar putea ceda ceva. Probele din WRC, în unele secțiuni, sunt foarte dure și ai nevoie de o mașină care să reziste. Sunt îmbunătățiri în ceea ce privește puterea și cuplul. Important este să fie o mașină care să îmi permită să mă lupt de la egal la egal cu celelalte R5 din WRC.

Care este suprafața preferată? Asfalt sau macadam?

Macadamul, pentru că pe această suprafaţă am învățat să conduc și îmi face plăcere să controlez mașina pe suprafețe mai alunecoase.

Proba specială preferată din CNR?

Proba Dângău, de la Cluj.

Raliul preferat din WRC?

Raliul Portugaliei.

Recomandari pentru tine!