ARCTIC RALLY FINLAND inlocuieste etapa din Suedia

Campionatul Mondial de Raliuri FIA se va aventura in Cercul Polar Arctic pentru prima data, etapa fiind programata luna viitoare dupa ce promoterul WRC  a inclus astazi Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox in calendarul oficial 2021.

Noua etapa pe zapada si gheata va avea loc in zona Rovaniemi in perioada 26 – 28 februarie si inlocuieste Raliul Suediei care a fost anulat din cauza Covid 19, fiind singura intalnire pura de iarna a WRC. Aceasta etapa va puncta ca si a doua runda din lista de 12 etape din calendarul 2021.

Finlanda va gazduii doua runde in acest sezon, prima fiind cea din zona cercul polar artic, iar a doua intalnire este programata intre 29 iulie si 1 august cu renumitul eveniment care se desfasoara pe macadam, in zona Jyvaskyla.

Competitia se va desfasura in interiorul regiunii, unde temperaturile pot scadea sub -30 ° C in luna februarie, Rovaniemi fiind capitala celei mai nordice provincii a Laponiei din Finlanda

Orasul este cunoscut sub numele de casa lui Mos Craciun (sau Joulupukki asa cum este numit in Finlanda) si atrage, de asemenea, un numar mare de turisti pentru a vedea renumita Aurora Boreala.

Artic Rally Finland
Credit Foto: Hannu Rainamo

Raliul incepe vineri, 26 februarie, cu un shakedown de dimineata, inaintea probelor speciale de deschidere din acea seara. Sambata se desfasoara trei bucle parcurse de doua ori inaintea zilei de duminica, care se incheie cu Wolf Power Stage. Cele 10 probe speciale acopera 260 km.

Raliul se va desfasura in conformitate cu proceduri stricte la nivel national, local si FIA Covid-19, iar organizatorii vor urma toate protocoalele cu privire la permisiunea fanilor de a intra pe probele speciale.

Directorul general al promotorului WRC, Jona Siebel, a fost impresionat de determinarea promotorului AKK Sports de a organiza raliul intr-un timp foarte scurt.

De cand a fost confirmat in decembrie ca Raliul Suediei nu va avea loc, am lucrat din greu cu AKK Sports, orasul Rovaniemi si pasionatii de acolo pentru a incerca ca acest eveniment sa fie inclus in calendarul WRC 2021 ”, a spus el.

Desi raliul incepe in doar 44 de zile, stim ca AKK  va face tot ce le va sta in putinta pentru a se ridica la standardele FIA si va atinge cel putin standardele din Raliul Finlandei din vara. Raliurile de iarna ofera unele dintre cele mai spectaculoase actiuni ale sportului. O tara a minunilor de iarna cu zapada din abundenta care acopera probele speciale sunt un vis al echipajelor.

Calendarul revizuit este supus aprobarii FIA.

 

 

Recomandari pentru tine!