Promoterul WRC este increzator ca runda din Orientul Mijlociu va avea loc in sezonul viitor.

Revenirea in Orientul Mijlociu pentru prima data de la Raliul Iordaniei din 2011 a fost un obiectiv de mult timp pentru campionat, iar Arabia Saudita este inteleasa ca fiind tinta pentru gazduirea unei etape in 2025.

WRC a descris un raliu in desert in aceasta regiune ca fiind o „piesa lipsa” din calendarul sau actual.

Planurile de a adauga o etapa in Orientul Mijlociu in calendarul WRC au fost aproape de realizare in ultimii doi ani si acum pare ca 2025 este o eventualitate probabila, conform directorului evenimentului WRC, Simon Larkin.

Suntem absolut convinsi ca in 2025 va exista o etapa in Orientul Mijlociu a WRC. Suntem, de asemenea, foarte increzatori pentru ca vom fi ambitiosi si cand vom avea un eveniment WRC in regiune, credem ca acesta poate revitaliza si Campionatul de Raliuri al Orientului Mijlociu, si vom lucra foarte asiduu pentru ca acest lucru sa se intample. Credem ca este o piata cu adevarat critica pentru competitori. Toti ne amintim acum cativa ani cand aveam atat de multi competitori din Orientul Mijlociu care concurau aici la orice nivel, si vrem sa readucem acele vremuri si organizarea unui eveniment de baza acolo este un lucru critic pentru noi.” a declarat  Larkin.

Posibila includere a unei etape in Orientul Mijlociu in campionatul din anul viitor vine intr-un moment in care mai multe tari isi depun candidatura pentru a se alatura WRC in 2025.

Irlanda se numara printre tarile care isi propun sa obtina un acord pe trei ani pentru a se alatura WRC incepand de anul viitor, dupa ce si-a dezvaluit planurile luna trecuta.

WRC a declarat de asemenea ca adaugarea Irlandei in calendarul sau este o „prioritate” si un „eveniment cheie pentru a acoperi intreaga Insula Britanica”.

 Promotorul WRC va participa la o intalnire pentru a discuta planurile Irlandei saptamana viitoare.

Campionatul care a vizitat ultima data tara in 2009, evenimentul fiind castigat de Sebastien Loeb.

Motorsport Ireland doreste sa gazduiasca raliul in trei locatii, Limerick, Kerry si Waterford.

Desi locatiile au fost deja selectate, raliul va avea inca nevoie de finantare pentru ca oferta sa sa fie de succes. O cerere catre guvernul irlandez este in curs de desfasurare pentru a obtine 15 milioane de euro pe o perioada de trei ani, suma pe care Motorsport Ireland spera ca va aduce inapoi 300 de milioane de euro in economie.

In plus fata de Irlanda, rapoartele din America de Sud de saptamana trecuta au indicat ca Paraguayul planifica, de asemenea, sa se alature WRC anul viitor, desi inca nu s-a ajuns la un acord.

Recomandari pentru tine!