WRC: OTT TÄNAK s-a impus la Neste Rally Finland

La bordul unei Toyota Yaris WRC, Tänak reuseste sa obtina a doua victorie de etapa in sezonul 2018 a WRC, fiind a patra victorie din cariera sa in Mondialul de Raliuri.

Tänak a condus intreaga etapa din Finlanda, acolo unde timp de patru zile s-a duelat cu Mads Østberg, insa la finalul celor 320 km de probe speciale acesta a reusit s aurce pe prima treapta a podiumului general cu a sa Yaris de la Toyota Gazoo Racing. 

Dupa ce s-a instalat in fruntea clasamentului, fiind urmat de Østberg, Tanak a scazut sambata si duminica putin ritmul, insa atat cat a fost necesar sa nu faca greseli si pentru a pastra prima pozitie. El si-a pastrat un ritm bun si a incarcat sa adjudece si ultima proba speciala care ii aduce puncte suplimentare primilor clasati pe Power Stage, proba pe care s-a si impus, primind punctele aferente primei pozitii.

A fost un weekend perfect. Prima zi a fost dura, dar dupa aceea ne-am marit diferenta. Pregatirea a fost perfecta, totul a fost asa cum a trebuit sa fie „, a spus Tänak, a carui victorie a reaprins sperantele sale slabe dupa un weekend dezamagitor pentru adversarii sai Thierry Neuville si Sébastien Ogier.

Østberg a terminat ultima proba speciala pe pozitia secunda, primind si el puntele pozitiei secunde a probei power-stage , urmat de Jari-Matti Latvala care primeste punctele pozitiei a treia, in aceeasi ordine terminand si raliul.

Haydon Paddon a inceput cu incredere aceasta etapa, deoarece schimbarile de setari au imbunatatit manevrarea Hyundai-ului i20, iar acesta a terminat al patrulea, cu un minut in urma lui Latvala. 

Ogier a terminat aceasta etapa pe pozitia a cincea, dupa ce Fordul Fiesta de la M-Sport Ford a primit un nou pachet aerodinamic si alte amortizoare. El a condus echipa M-Sport Ford alaturi de Teemu Suninen si Elfyn Evans  care au terminat pe pozitiile VI, respectiv VII.

Campionatul Mondial de Raliri se intoarce la asfalt, odata cu ADAC Rallye Deutschland care se va desfasura in perioada 16-19 august 2018. 

 

Recomandari pentru tine!