Tour de Corse: 3 din 4 pentru Ogier, dupa ce a castigat pe teren propriu.

 Sébastien Ogier s-a impus in Tour de Corse, Tanak termina pe doi, iar Neuville incheie podiumul.

Francezul a condus inca de la inceput Tour de Corse, acesta reusind la finalul celor 3 zile sa castige cu un avans de 36.1 sec. la bordul Ford-ului Fiesta de la M-Sport. Ogier si-a facut temele foarte bine, acesta reusind sa castige trei probe speciale din totalul de patru, probe ce s-au desfasurat vineri. Acesta incheie prima zi cu un avand consistent, mai bine de jumatate de minut in fata lui Neuville si a lui Meeke. Finalul zilei secunda il regaseste pe aceeasi pozitie, insa urmat de Tanak si de Neuviile, iar pe ultimele doua probe mai pierde cateva secunde din ecart, insa isi consolideaza pozitia si incheie raliul de casa pe prima pozitie.

Sunt foarte multumit de performantele noastre aici, a fost un weekend minunat. Nu este niciodata usor sa-ti controlezi ritmul. mai repede gresesti si poti pierde raliul, dar totul se simte mai bine si mai bine in aceasta masina „, a spus Ogier.

credit foto: wrc.com

Ott Tänak a terminat pe locul doi intr-o Toyota Yaris. Estonianul a inceput din nou etapa foarte bine, reusind dupa prima zi sa se claseze pe patru, insa la finalul zilei secunda acesta urca pana pe pozitia secunda. Ultima zi din Corsica a avut programate doua probe speciale, acesta reusind sa se impuna in prima proba de duminica, iar pe a power stage, acesta ajunge in sosire cu al cincilea timp. Tanak termina etapa la +36.1 sec. fata de lider.

credit foto: wrc.com

Thierry Neuville incheie etapa pe ultima treapta a podiumului general, la +1:07.5 sec. fata de Ogier si la +31.4 sec. fata de ocupantul locului secund. Acesta se afla pe treapta a doua dupa prima zi, insa problemele cu masina l-a facut sa piarda timp, fapt care il coboara pe pozitia a treia dupa a doua zi la doar +0.1 sec. fata de Tanak care se afla pe pozitia secund. Dupa ultimele doua probe de duminica, acesta reuseste sa isi mentina pozitia, terminand Tour de Corse pe treapta a treia.

Clasament General Final WRC – Tour de Corse 2018

Sebaastien Loeb a avut ghinion in aceasta etapa, acesta avand o iesire in decor pe PS 2, fiind nevoit sa abandoneze. Acesta a luat startul sambata si duminica in superrally, reusind sa castige 3 probe speciale sambata, acesta avand un ritm foarte bun, insa nesansa lui a fost iesirea in decor de vineri.

 

Recomandari pentru tine!