Loeb il invinge pe Ogier intr-o lupta epica la Monte Carlo

Victorie superba pentru Sebastien Loeb si Isabelle Galmiche la Rallye Monte-Carlo.

Loeb a plecat in ultima zi de concurs cu cea de-a doua sansa la victorie, acesta avand un handicap de 21.1 sec. fata de Ogier dupa ziua de sambata, insa ghinionul l-a lovit pe lider dupa ce pe penultima proba a zilei acesta a avut o pana, Loeb profitand de acest incident a preluat sefia clasamentului general.

Ogier a pierdut 34 de secunde pe penultima proba speciala, aruncandu-l pe pozitia a doua la general la +9,5 sec. de noul lider inaintea power stage-ul etapei.

Dupa patru zile de concurs, legendarul Sebastien Loeb obtine victoria cu numarul opt la de la Monte Carlo, fiind la egalitate cu Sebastian Ogier, acesta in urma incheiind raliul pe locul secund.

Pe ultima treapta a podiumul a incheiat al doilea pilot M-Sport, Craig Breen, care pleaca in cursa spre titlul mondial ca prim favorit, asta datorita celor doi francezi, Loeb si Ogier, care nu vor face un sezon intreg.

Victoria a fost cea de-a 80-a a lui Sebastien Loeb si prima de cand a castigat Raliul Spaniei pentru Citroen in 2018, in acelasi sezon, M-Sport a obtinut ultima data o victorie WRC, asta s-a intamplat la Raliul GB.

sursa: motosport.com ( Sebastien Loeb si Isabelle Galmiche )

De asemenea, victoria a fost si prima pentru un copilot de sex feminin dupa mult timp, ultima data fiind in 1997, atunci cand Fabrizia Pons l-a secondat pe Piero Liatti pe un Subaru, acestia castigand la Monte Carlo.

Kalle Rovanpera, de la Toyota, a reusit o etapa buna si a ocupat locul al patrulea dupa ce s-a straduit sa se adapteze cu noul Rally1 Toyota GR Yaris in primele doua zile de actiune. Finlandezul a incheiat raliul cu trei victorii de proba, inclusiv Power Stage si a luat si cele cinci puncte suplimentare gratie primei pozitii.

M-Sport a avut parte de o etapa foarte buna, toate cele trei masini Ford Puma hibrid au terminat in top5, datorita lui Gus Greensmith, care ar fi putut termina mai sus daca nu ar fi avut o pana si o problema la aprinderea masini in ziua de sambata. Britanicul a aratat un ritm puternic pe tot parcursul, inregistrand o prima victorie de proba speciala din cariera sa din WRC in ziua de vineri.

Rezultatele si clasamentele fiecarei probe speciale se pot vedea pe ewrc-results.com

In cadrul WRC2 reusita i-a revenit lui Andreas Mikkelsen pe modelul Škoda Fabia Rally2 evo, acesta fiind urmat de tanarul ceh Erik Cais, care termina raliul de la Monte Carlo la +43.8 sec. in spatele liderului cu al sau model Ford Fiesta Rally2. 

Nikolay Gryazin reuseste sa obtina cea de-a treia pozitie la general, acesta avand un handicap dupa cele patru zile de concurs de +1:46.3 secunde, alergand pe un model Škoda Fabia Rally2 evo.

Utmatoarea oprire a Campionatului Mondial de Raliuri ( WRC ) va avea loc luna viitoare in Suedia, acolo unde echipajele vor parcurge probe speciale pe zapada si gheata, etapa care este programata sa se desfasoare in perioada 24 – 27 februarie 2022.

 

Videoclipuri de la WRC Monte Carlo 2022

Recomandari pentru tine!