WRC: Etapa din Argentina a fost amanata

Ca urmare a evolutiilor globale cu privire la Coronavirus (COVID-19), Promotorul WRC a anuntat ca Rally SpeedAgro Argentina, etapa a patra din Campionatului Mondial de Raliuri FIA ( WRC ), care trebuia sa aiba loc in perioada 23 – 26 aprilie, a fost amanata.

Guvernul Republicii Argentian a anuntat masuri care sa previna raspandirea virusului. Conducerea guvernului provincial din Cordoba, a luat decizia impreuna cu Promotorului WRC, FIA si organizatorul ACA sa amane aceasta etapa.

Directorul promotorului WRC, a declarat: „Intelegem prioritatea autoritatilor din Argentina de a preveni raspandirea in continuare a acestui virus in tara lor, in special prin evenimente in care se intalnesc un numar mare de oameni. Regretam amanarea si garantam ca toate partile vor colabora strans pentru a identifica o noua data potentiala pentru eveniment.

Carlos Garcia Remohi, presedintele Comisiei sportive ACA a declarat: „Este dezamagitor, dar ne confruntam cu o problema nationala si mondiala care ne depaseste si intelegem ca astazi trebuie sa protejam sanatatea cetatenilor nostri si ca sanatatea este primordiala”.

David Eli, coordonatorul general al Raliului, a declarat: „Regretam profund ca am luat aceasta decizie pentru Raliul SpeedAgro din Argentina. Insa, astazi, prioritatea este pastrarea sanatatii si bunastarii concurentilor, a echipelor, a membrilor organizatorici si a fanilor care se vin mereu intr-un numar mare la aceste evenimente. Speram sa reusim sa sarbatorim curand cea de-a 40-a editie a raliului

Promotorul WRC si FIA continua sa monitorizeze situatia cu privire la etapele din Campionatului Mondial de Raliuri FIA, iar in cazul in care vor aparea modificari se vor publica in mass media.

Recomandari pentru tine!