WRC: THIERRY NEUVILLE s-a impus in Italia

THIERRY NEUVILLE castiga etapa din Italia in detrimentul lui Ogier care termina pe pozitia secunda, urmat fiind de Lappi Esapekka la bordul unei Toyota Yaris WRC.

La bordul unui Hyundai i20, belgianul a luat startul pe ultima etapa speciala in lungime de 6.96 km, in care Ogier avea un avans de 0,8 secunde in fata sa. Neuville a reusit sa obtina cel mai bun timp pe Power Stage si a fost mai rapid cu 1.5 sec. fata de francez, reusind sa urce pe prima pozitie a clasamentului general chiar pe ultima proba speciala.

Esapekka Lappi a terminat pe locul trei intr-un Toyota Yaris, avand un ecart de +1:56.3 sec. in spatele liderului.

Rezultatele raman provizorii dupa un incident bizar la finalizarea penultimei probe speciale, atunci cand Ogier a plecat grabit cu Fordul Fiesta, fara a-si ridica carnetul de bord. Acesta a fost ulterior livrat de catre Ott Tänak si se aateapta vesti asupra faptului daca Ogier va primi o penalizare.

Neuville a castigat si ultima proba speciala care i-a adus un plus de 5 puncte suplimentare fiind power stage-ul etapei din Italia. Ogier a luat patru puncte  bonus dupa ce a terminat ultima proba pe pozitia secunda, iar Ott Tänak  primeste trei puncte pentru pozitia a treia la bordul unei Toyota Yaris. 

 

Credit Foto: wrc.com

Recomandari pentru tine!