Ott Tanak ( Hyundai i20 WRC ) pastreaza numarul 8 pentru acest sezon

..Campionatul Mondial de Raliuri va incepe sezonul 2020 la Monte Carlo asa cum se obisnuieste. Etapa fiind programata intre 24 Ianuarie si 27 ianuarie. Pentru prima data in istoria WRC, nici un pilot nu va concura cu numarul 1 pe masina.

Ott Tanak ( Hyundai i20 WRC ) a castigat anul trecut titlul WRC cu Toyota si a avut dreptul sa alerge sezonul acesta cu numarul unu, dar a decis sa isi pastreze numarul 8, anul acesta alergand pentru Hyundai.

WRC si-a schimbat regulile pentru atribuirea numerelor sezonul trecut, in urma unei strategii in stil Formula 1. Aceste reguli permit pilotilor sa isi atribuie singuri numere pentru masina in fiecare sezon.

Decizia lui Tanak nu este una neobisnuita in motorsport, deoarece Lewis Hamilton alearga cu numarul 44 pe monopostul F1.

Hyundai i20 WRC ott tanak numar 8
Hyundai i20 WRC     – Credit Foto: Flavius Croitoriu/ rally art.ro

Intrebat despre decizia sa de a pastra numarul 8 de concurs, acesta a raspuns „Am avut numarul opt in ultimii doi ani si nu am avut niciun motiv sa schimb numarul”.

In sezonul WRC 2020 ( World Rally Championship ), Kalle Rovanpera, va alerga pentru Toyota si a ales numarul de concurs 69.  Ogier va alerga cu numarul 17 in acest sezon competitional.

Cel de-al treilea pilot Toyota, Elfyn Evans, a decis sa isi pastreze numarul de concurs ( nr.33 ). La fel au procedat si Dani Sordo (  nr.6 ) si Neuville ( nr.11 ), iar Sebastien Loeb a trecut anul acesta la un alt numar ( nr.19 ). 

Teemu Suninen isi pastreaza si el numarul 3.  Gus Greensmith va alerga cu numarul 44, iar Lappi isi pastreaza numarul 4.

Noutati
Vezi mai multe