Loeb se intoarce in WRC alaturi de M-Sport in 2022

epantofi.ro

Sebastien Loeb va reveni in Campionatul Mondial de Raliuri la Monte-Carlo in luna viitoare, acesta alergand pentru M-Sport Ford.

Cel mai de succes pilot din WRC, cu noua sezoane castigate , va oferi din noi duelul superb cu colegul francez Sebastien Ogier, care a adaugat un al optulea titlu mondial in palmares odata cu incheierea acestui sezon.

Loeb a convenit cu M-Sport un contract cu un singur eveniment momentan, acesta luand startul cu modelul hibrid Puma WRC Rally 1, acesta avandu-l alaturi pe Isabelle Galmiche, dupa retragerea definitiva a lui Daniel Elena.

El se alatura lui Craig Breen, Adrien Fourmaux si Gus Greensmith intr-o linie M-Sport de patru masini care va lua startul la Monte Carlo 2022.

A fost o placere sa descopar noua tehnologie gasita in masinile Puma Rally1, cred ca este destul de similar cu masinile din 2017, dar cu un sistem hibrid adaugat. In utilizare acestui model este ceva mai dificil, fiind interesant sa ai ceva nou de gestionat in masina. Cand am testat masina, am fost foarte impresionat cat de echilibrata este si de cat de puternica este model hibrid. Chiar mi-a placut.” a adaugat Loeb.

Monte-Carlo va marca prima iesire a lui Loeb in WRC de la incheierea programului partial de doi ani cu Hyundai Motorsport in 2020. El va ajunge in Franta de la Raliul Dakar care se desfasoara la inceputul anului in Arabia Saudita, unde va conduce pentru echipa Bahrain Raid Extreme condusa de Prodrive, acesta terminand recent pe locul al doilea in campionatul Extreme E, conducand pentru echipa X44 a lui Lewis Hamilton.

Imi place ceea ce fac, imi place mereu sa conduc, dar cand particip in cadrulWRC este un sentiment uimitor. Este ceva ce imi place foarte mult. Cred ca pot fi in continuare competitiv. Monte-Carlo poate nu este cel mai usor eveniment de inceput cu o echipa, deoarece pot fi niste conditii dificile. Am niste amintiri bune de la acest raliu si este intotdeauna o atmosfera incredibila in jurul raliului.” a mai adaugat francezul.

Seful M-Sport, Malcolm Wilson, a spus ca noile masini hibride l-au determinat atat pe el cay si pe sponsorul lui Loeb, Red Bull, sa inceapa discutii  cu acesta despre incercarea modelului Puma.

A facut-o si acum ne aflam in situatia de a spune ca se va alatura echipei anul viitor! Este fantastic sa reusesti sa aduci un pilot bun si cu un palmares superb in spate la M-Sport si nu ma indoiesc ca este inca capabil sa obtina un rezultat fantastic si sa fie un mentor pentru ceilalti piloti ai nostri. A fost nevoie de peste 16 ani pentru ca aceasta intelegere sa devina realitate, dar este grozav sa vad ca in sfarsit a aceptat”  a adaugat Malcolm.

Recomandari pentru tine!