WRC: Kalle Rovanpera isi adjudeca victoria in Estonia

Kalle Rovanpera reuseste sa isi adjudece prima sa victorie la general in Campionatul Mondial de Raliuri ( WRC ). Asadar, dupa trecerea liniei de sosire a ultimei probei speciale din raliu, care a contat ca si Power Stage-ul Raliului Estoniei, acesta a devenit cel mai tanar pilot care a castigat o etapa din Campionatului Mondial de Raliuri FIA.

Finlandezul a preluat conducerea raliului odata cu parcurgerea probei speciale cu numarul patru si a ramas in fotoliul de lider pana la final, iar la sfarsitul raliului acest a avut un avans de aproape un minut fata de locul secund, care a fost ocupat de Craig Breen ,la bordul modelului Hyundai i20 Coupe WRC alaturi de care reuseste sa obtina a doua pozitie, fiind la +59.9 secunde in spatele liderului.

Thierry Neuville termina raliul estonian pe pozitia a treia la general, fiind la finalul raliului la +1:12.4 secunde fata de lider.

Cred ca in Estonia am incercat doar sa merg cu un ritm bun si sa nu fac greseli stupide. Sentimentul a fost placut in masina, a fost surprinzator, dar nu am simtit nici o secunda presiune, am fost destul de calm in masina tot timpul, asa ca a fost placut, iar acum ma bucur de prima victorie din cariera in WRC.” a precizat Kalle.

 

Recomandari pentru tine!