Ogier castiga shakedown-ul de la WRC Monte Carlo 2022

Sebastien Ogier la bordul unui model Toyota a reusit sa isi adjudece prima „victorie” din noua era in cadrul shakedown-ul de la Monte Carlo din Campionatului Mondial de Raliuri.

O etapa scurta si ingusta intre Sainte-Agnes/Peille a oferit prima privire asupra noilor masini de Rally1 intr-un mediu cronometrat, in timp ce echipajele pregatesc ultimele setari pentru probele speciale ale raliului.

Proaspat incoronat de opt ori campion, Ogier, care alearga acum cu noul copilot Benjamin Veillas dupa retragerea partenerului sau Julien Ingrassia, a inregistrat cel mai rapid timp dupa cele trei treceri, inregistrand un timp de 1 minut 50.4 sec, urmat de Loeb la doar 5 zecimi de secunda in spate.

Campion mondial de noua ori, Sebastien Loeb, alearga si el cu un nou copilot, Isabelle Galmiche, dupa despartirea de Daniel Elena in 2021, a stabilit initial ritmul cu o prima trecere de 1 minut 53.9 sec, apoi in cea de-a doua trecere 1 minut si 51.8 sec. la bordul noului Ford Puma.

Elfyn Evans , vicecampionul de anul trecut, a plasat GR Yaris-ul pe locul al treilea, la o secunda de coechipierul Ogier, in timp ce Thierry Neuville a fost cel mai rapid din trio-ul Hyundai, ocupand locul patru.

Pozitiile cinci, sase si sapte au fost ocupate de modelele Ford Puma, Adrien Fourmaux reuseste sa obtina al cincilea timp, urmat de Gus Greensmith si Craig Breen pe pozitia a saptea.

Katsuta termina pe pozitia a opta, Kalle Rovanperä incheie cu al noualea timp, acesta din urma avand probleme la modelul sau Toyota GR Yaris Rally1 grave, modelul acestuia oprindu-se pe proba din cauza unei probleme tehnice la a treia trecere din sesiunea de shakedown de la WRC Monte Carlo 2022.

Hyundai a avut probleme si cu i20 N al lui Ott Tanak , campionul mondial din 2019 sosind cu intarziere la shakedown din cauza unei probleme mecanice care l-a lasat fara puterea hibrida. Oliver Solberg reuseste sa ajunga cu al unsprezecelea  timp la bordul unui Hyundai i20 N Rally1.

Raliul propriu-zis incepe in aceasta seara cu doua etape nocturne, incepand cu o alergare de 15,2 km de la Leceram la Lantosque la ora locala 21 si 18 minute, ora locala a Romaniei.

Video Shakedown WRC Monte Carlo 2022

 

Timpi live – WRC Monte Carlo 2022

Recomandari pentru tine!