Andreas Mikkelsen va concura in cadrul WRC 2 la Monte Carlo

Andreas Mikkelsen a anuntat ca va concura in Raliul Monte Carlo la categoria WRC 2, la bordul unei Skoda, acesta si-a petrecut ultimii patru ani in WRC cu Volkswagen, dar sa trezit fara echipa in sezonul WRC 2017, datorita retrageri echipei Volkswagen Motorsport. 

Credit Foto: motorsport.com

Zvonuri precum semnarea cu cei de la M-Sport, dar si cu o echipa privata din Qatar care si-ar fi dorit sa readuca programul Volkswagen in WRC 2017 alaturi de Nasser Al-Attiyah, insa nu s-a concretizat nimic.  Mikkelsen va lua parte la deschiderea sezonului WRC de la Monte-Carlo, dar numai in WRC 2, cu Skoda Motorsport, echipa alaturi de care si-a adjudecat  doua titluri IRC in 2011 si 2012.

Acesta a precizat ca nu stie ce se va intampla in restul sezonului, insa scopul acestuia este de a reveni in WRC 2018 intreg sezonul. „Consecintele retragerii Volkswagen din campionat este ca toate locurile din WRC au fost deja luate„, a spus Mikkelsen. Prin urmare, sezonul meu in WRC 2017 va fi de a nu isi iesi din mana si de a gasi un loc intr-o echipa, dar si pentru a  lupta pentru titlul de campion WRC in 2018.

Nu stiu ce va fi in viitorul sezon inca, dar desigur, sper sa ajung sa conduc cat mai mult posibil si sa lucrez la un plan pentru a intra intr-o echipa.” a spus Mikkelsen.  

Erik Veiby: „Este Ireal ca Andreas nu a prins nici un loc in echipe. Este vorba despre pilotul care bate campionul mondial la ultimul eveniment din Australia si care a fost al treilea in campionat, timp de trei ani.  Scopul nostru a fost ca Andreas sa ia titlul de campion mondial in 2017. Noi inca mai credem ca el va fi campion mondial, dar acum trebuie sa amane aceste planuri pana in 2018.”  a mai adaugat Veiby.

Mikkelsen a finalizat sezonul 2016 pe locul al treilea, in spatele lui Ogier si lui Thierry Neuville.

Noutati
Vezi mai multe