Wales Rally GB: Tanak se impune, Neuville si Ogier incheie podiumul.

Estonianul Ott Tanak reuseste sa se impuna in Marea Britanie la bordul modelului Yaris WRC, de la Toyota. Acesta a reusit sa castige 7 probe speciale din cele 22 de la Wales Rally GB si face un pas urias spre primul sau titlu de campion mondial al World Rally Championship, dupa ce sezonul trecut a reusit sa obtina pozitia a III-a.

Thierry Neuville reuseste sa termine acest raliu pe pozitia secunda cu al sau Hyundai i20 Coupe WRC, terminand raliul la +10.9 sec. fata de Tanak la finele raliului, iar Sebastien Ogier ocupa la finalul etapei cea de-a treia pozitie la general, pilotul Citroen fiind la +23.8 sec. in spatele liderului si la +12.9 sec. in spatele locului secund.

Tanak pleaca din Marea Britanie cu numar maxim de puncte, acesta reusind sa se impuna si pe proba speciala care a punctat ca si power stage unde a luat cele 5 puncte aferente, urmat pe acesta proba de Ogier ( 4 puncte ), Lappi ( 3 puncte ), Neuville ( 2 puncte ) si de Evans care prinde 1 punct.

Pilotii locali Kris Meeke si Elfyn Evans au reusit sa termine acest raliu in top 5, Meeke reusind sa termine raliul pe a patra pozitie, iar Evans cu al sau Ford Fiesta termina pe cea de-a cincea pozitie a clasamentului.

credit foto: www.wrc.com
O victorie mare la Wales Rally GB, un pas mare spre primul titlu WRC

Tanak reuseste gratie acestei victorii sa isi mareasca avansul in clasamentul pilotilor si este mai aproape de primul sau titlu mondial, avand un avans de 28 de puncte fata de pilotul echipei Citroën Total WRT, Sebastien Ogier, care piloteaza un model C3 WRC.  Thierry Neuville se afla la 41 de puncte fata de liderul Tanak si la 13 puncte de Ogier. 

Doua etape ne mai despart de verdictul final al campionatului WRC, iar Tanak poate deveni campion mondial chiar de la urmatoarea etapa, asta in cazul unei victorii a acestuia in RALLYRACC CATALUNYA – RALLY DE ESPAÑA, iar Ogier sa nu termine in primi 3.

Wales Rally GB
sursa: www.plus.wrc.com
Petter Solberg reuseste sa se impuna in cadrul WRC2 la bordul unui Volkswagen Polo GTI R5.

 

Solberg reuseste victoria in Marea Britanie, fiind urmat de Loubet Pierre-Louis ( Škoda Fabia R5 evo ), acesta situandu-se la finalul raliului la +18.8 sec. in spatele liderului. Adrien Fourmaux termina raliul pe pozitia a III-a la bordul unui model Ford Fiesta R5.

Kalle Rovanperä obtine victoria la WRC2 PRO cu Škoda Fabia R5 evo, urmat de Jan Kopecký  si de Gus Greensmith la bordul unui Ford Fiesta R5 MK2 de la M-Sport Ford WRT.

Jan Solans castiga raliul in cadrul Junior WRC, urmat de Tom Kristensson  si de Sean Johnston care termina pe a treia pozitie.

Urmatoarea etapa a mondialului de raliuri se va desfasura intre 25-27 Octombrie 2019. RALLYRACC CATALUNYA – RALLY DE ESPAÑA fiind o etapa mixta si puncteaza ca si penultima etapa a WRC.

Recomandari pentru tine!