WRC Monte Carlo 2021 sub semnul intrebarii

Prima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri ( WRC ) este programata sa se desfasoare in luna ianuarie, mai exact in perioada 21-24 ianuarie.

Renumita etapa de WRC care anul acesta va implinii 110 ani, Monte Carlo, se afla in fata unei situatii critice dupa ce itinerariul a fost modificat in luna decembrie pentru a se alinia la standardele anti covid din zona de desfasurare.

Daca pana acum, Franta permitea persoanelor iesirea in afara gospodariilor pana la orele 20:00, iata ca acum s-a modificat aceasta ora. Acestia au informat organizatorii ca raliul se va desfasura fara spectatori si cu distantare sociala intre personalul echipelor in prealabil.

In urma celor mai recente restrictii aplicate de guvern, intrate in viguare pe 2 ianuarie, si anume modificarea orei permise persoanelor in afara gospodariei de la orele 20:00 la ora 18 in departamentele Hautes-Alpes si Alpes-Maritimes. 

Odata cu noile restrictii care se aplica in locul de desfasoarare a etapei, situatia este acum foarte tensionata, deoarece cel putin patru probe speciale nu se mai incadreaza in programul respectiv. 

Organizatorii si promoterul WRC trebuie sa se intalneasca saptamana aceasta pentru a determina rapid soarta editiei din acest an (modificarea traseului, amanare sau anulare), deoarece logistica trebuie sa ajunga in curand in Gap, iar echipele vor incepe noi teste in cateva zile.

Recomandari pentru tine!