Victorie pentru Kalle Rovanperä in etapa de WRC din Croatia

Kalle Rovanpera a reusit o victorie extraordinara in etapa de WRC care s-a desfasurat in Croatia in weekendul 21-24 Aprilie 2022.

Finlandezul a preluat fotoliul de lider inca de la startul raliului de trei zile de pe dealurile din jurul Zagrebului, la bordul unui model Toyota GR Yaris. Acesta a avut emotii mari pe penultima proba speciala, acolo unde a pierdut timp pretios din cauza furtunii, cazand pe locul secund dupa aceasta proba, insa victoria i-a revenit dupa ce a reusit ca pe ultima proba speciala sa recupereze diferenta fata de Tanak.

Ott Tanak a avut o etapa buna, mizand pe anvelopele soft de la Pirelli, avand un avantaj pe asfalt gratie acestei decizii, avand un avans de 1,4 secunde fata de Kalle inaintea ultimei probe speciale, insa pierde 5.7 secunde pe Power Stage si ocupa locul secunda in ierarhia etapei.

Kalle a dominat acest raliu, avand inainte de PS11 un avans de peste 1 minut fata de Tanak, insa ghinionul l-a lovit sambata dimineata cand a avut parte de o pana, iar Tanak a venit la 18 secunde de el. Acesta si-a reconstruit avantajul pe urmatoarele probe la jumatate de minut pana cand potopul cazut pe PS19 a stabilit un final uluitor.

Eram sigur ca nu putem fi atat de rapizi cu aceste anvelope, dar este uimitor. Am tras foarte mult si cred ca meritam acest weekend superb. Cu siguranta, a fost cea mai grea victorie din cariera mea.” a spus Kalle Rovanpera.

Thierry Neuville termina Raliul Croatiei pe cea de-a treia pozitie la general, terminand la peste 2 minute distanta fata de lider. Belgianul la devansat pe Craig Breen pe cea de-a doua proba a zilei de Duminica, reusind un podium in ciuda unui weekend torid care i-ar fi fortat pe multi sa renunte.

El si copilotul Martijn Wydaeghe au fost pe punctul de a abandona dupa ce au impins masina aproape 800 de metri, vineri, dupa ce modelul Hyundai i20 N Rally1 a avut probleme la alternator.

Campionatul Mondial de Raliuri ( WRC ) face trecerea la macadam pentru prima data in 2022, la Vodafone Rally de Portugal. Runda a patra are loc la Matosinhos in perioada 19 – 22 mai.

Recomandari pentru tine!