WRC cauta alternative in cadrul ERC pentru a le include in calendarul 2020

19 iunie va fi o data-cheie pentru WRC, zi in care membrii FIA si promotorul mondialului de raliuri vor dezbate calendarul pentru 2020 cu ocazia consiliului mondial. 

Fara indoiala, subiectul principal va fi WRC, care a fost oprit de la mijlocul lunii martie atunci  cand se desfasura Raliul Mexicului, in urma epidemiei globale legate de Coronavirus. 

Din cele treisprezece etape programate pentru sezonul 2020 a World Rally Championship, doar trei au avut loc pana acum, mai exact etapa de la Monte Carlo, Suedia si Mexic, in ciuda faptului ca acesta din urma a fost scurtata pentru a repatria echipajele in tarile de origine sambata seara.

sursa foto: motorsport.com

In momentul de fata si fara o garantie de organizare, doar trei etape mai sunt inca in carti, cu o posibila revenire in Turcia la sfarsitul lunii septembrie, urmata la jumatatea lunii octombrie de etapa din Germania si, in sfarsit, de etapa din Japonia la sfarsitul lunii noiembrie.

Promotorul WRC a declarat ca nu doreste sa se multumeasca cu atatea etape in acest sezon si doreste sa fie un minim de 7 etape cat prevede regulamentul, stiind ca ultimele trei nu sunt garantate, acesta vizeaza introducerea unor etape din Campionatul European de Raliuri in campionatul mondial.

Ultimele noutati sunt ca FIA lucreaza din greu pentru a remodela si finaliza calendarul final din acest an cu posibile adaugari de alte etape. Asa au inceput sa apara mai multe nume posibile din cadrul Europeanului de Raliuri, cum ar fi etapa din Cehia din luna august, Ypres din Belgia programat pentru luna octombrie sau chiar etapa din Cipru care a cunoscut deja aventura WRC prin trecutul.

Lista potentialilor „salvatori ai sezonului WRC 2020” nu a fost publicata inca si cel mai probabil in 19 mai se va lua aceasta decizie, dar ramane de vazut cine va fi ales.

Recomandari pentru tine!