Canada vizeaza organizarea unei etape WRC

Canada este ultima tara care si-a confirmat interesul pentru organizarea unei etape de campionat mondial de raliuri ( WRC ) in urmatorii ani. Asociata de motorsport din Canada a lansat joi un plan pe o durata de cinci ani, plan ce prevede readucerea unei etape de WRC pentru prima data dupa 1979.

Promotorul din Canada doreste sa stabileasca planul evenimentului, sa faca investigatii pentru a stabili datele cu exactitate, aceasta idee fiind sustinuta si de asociatia canadiana de raliuri.

Am inceput sa ne uitam la aceasta idee în 2011. Recent, lucrurile au inceput sa se lamureasca si credem ca este momentul potrivit pentru a depune un efort real in a face aceasta idee reala” a spus directorul asociatiei Keith Morison. 

Anul viitor se va desfasura o intalnire cu mai multi oficiali si potentiali parteneri pentru a va asigura ca aceasta asociatie exista. Odata ce o sa avem sprijin pentru acest eveniment, putem incepe sa dam detalii „, a mai adaugat Morison.

Canada a mai fost vizitata de campionatul mondial de raliuri, Sandro Munari a castigat in 1974 Raliul Lacurilor Rideau, urmat de  Timo Salonen ( 1977 ), Walter Röhrl( 1978 ) si Björn Waldegård ( 1979 )

foto: wrc.com

Subiecte asemanatoare: