Monza Rally Show gazduieste ultima etapa din WRC 2020

Ultima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri ( WRC ) se va desfasura la Monza Rally Show. Daca pana acum cateva zile Belgia era luata in calcul ca si ultima etapa din calendar, promoterul WRC a dorit adaugarea unei noi etape si s-a luat decizia ca ultima etape din acest sezon sa fie cea de la Monza.

Negocierile s-au desfasurat de la inceputul pandemiei, atunci cand etapele din calendar au inceput sa fie anulate rand pe rand, astfel ACI Rally Show si promoterul WRC au ajuns la un acord comun de a desfasura evenimentul intre 4-6 decembrie.

Cum runda finala se apropie, exista o sansa mare ca lupta pentru titlu, atat pentru piloti, cat si pentru constructori, sa se prelungeasca pana la Monza Rally Show”, a declarat Jona Siebel (directorul general WRC Promoter).

Campionatul Mondial de Raliuri se mandreste cu diversitatea probelor pe care trebuie sa le parcurga echipajele inscrise in campionat, insa acest tip de raliu este intalnit rar in campionatul nostru, dar va aduce un final de sezon, imprevizibil. Avand in vedere situatia actuala, incercam o noua abordare, iar ACI Rally Monza Italia, ilustreaza asta perfect. Este imbinarea dintre un circuit simbolic si alte piste din mediul rural, din apropiere. Acest nou concept, ar pute ajuta WRC sa adauge etape noi, in tari in care nu se desfasoara deobicei ”, a spus Yves Matton 

Nume mari din motorsportul mondial vor aparea pe lista de inscrieri, precum Valnetino Rossi, se va numara printre participantii la aceasta etapa renumita.

Recomandari pentru tine!