Etapa de WRC din Portugalia a fost ANULATA.

Vodafone Rally de Portugalia, cea de-a cincea etapa a Campionatului Mondial de Raliuri FIA, nu va mai avea loc anul acesta ca urmare a continuarii pandemiei globale de SARS-Covid-19.

Etapa de WRC din Portugalia trebuia sa se desfasoare intre 21-24 Mai si a fost amanata de la aceasta data din cauza pandemiei mondiale. O conferinta de presa a organizatorului Automovel Club de Portugal a avut loc joi (30 aprilie), in aceasta, presedintele ACP a confirmat ca incercarile de reprogramare a etapei au fost abandonate si s-a luat decizia de a ANULA etapa din acest an. 

Automovel Club de Portugal a depus eforturi semnificative pentru organizarea evenimentului din luna mai, apoi pentru reorganizare in luna octombrie. Dupa o evaluare comuna impreuna cu partenerii nostri, diferitele municipalitati, autoritati nationale si sponsori, toate institutile de sanatate si siguranta necesare pentru a organiza Rally Vodafone WRC de Portugal intr-un mod sigur nu sunt realizabile, avand in vedere situatia imprevizibila pe care o traim in aceste zile. De asemenea, incertitudinea deschiderii frontierelor nationale sau a spatiului aerian a fost un alt motiv.

Din cauza acestei situatii critice, Automovel Club de Portugal este obligat sa anuleze etapa portugheza a Campionatului Mondial de Raliuri 2020 FIA. ACP regreta profund aceasta decizie. Dar decizia responsabila are in vedere miile de suporteri, echipe, municipalitatile, sponsori si toate persoanele implicate in eveniment care trebuie sa fie in siguranta si sa ramana sanatosi ” se arata intr-un comunicat ACP.

ACP a solicitat deja ca WRC Rally de Portugal sa se intoarca la Campionatul Mondial de Raliuri din 2021, cel mai probabil in luna Mai.” se mai preciza in comunicat.

sursa foto: wrc.com

Recomandari pentru tine!