WRC Turcia: Ogier castiga cel mai dur raliu

Drumurile de macadam ale Turciei au fost locurile de desfasurare a celei de-a 11-a etape din Campionatul Mondial de Raliuri, cursa urmand sa fie un test de rezistenta pentru echipaje datorita traseului dificil si dur.

Prima zi de concurs adevarata a fost una de bun augur pentru cei de la Citroen, Esapekka Lappi termina pe 1, fiind urmat la 17,7 secunde de Ogier. Neuville este al treilea. Pentru Toyota, dificultatile incepeau sa apara. Tanak face pana pe cea de-a doua trecere a celei mai lungi probe din concurs si pierde foarte mult timp. Si Meeke respectiv Latvala au pierdut timp pretios, tot din cauza unor probleme la anvelope.

Ogier reuseste sa termine primul ziua a doua de concurs la doar doua zecimi de Lappi. Pentru ceilalti doi pretendenti la titlu, ziua a fost una de uitat pentru ei. Thierry Neuville a fost incomodat de praful de pe prima proba din ziua 2 si greseste. Iese in decor, masina ramanand pe o parte. Acesta a repus-o pe roti si a continuat cursa, dar sansele pentru podium s-au dus dupa acest moment. Ceva mai incolo, Ott Tanak depune armele pe etapa de legatura din cauza unor probleme electrice.

Ogier a ales sa mearga mai conservat ca sa isi mentina locul 1 la general si asa a si facut. Lappi are parte de o pana plus o rasucire, iar Tanak revenit in concurs, ia punctele bonus de pe PowerStage.

Credit Foto: Flavius Criotoriu / rally art.ro

 

Asadar, francezii Sebastien Ogier/Julien Ingrassia-Citroen C3 WRC reusesc sa castige in Turcia dupa un raliu lung si solicitant, atat pentru masini, cat si pentru sportivi. Esapekka Lappi/Janne Ferm-Citroen C3 WRC sosesc pe 2, realizand astfel dubla pentru marca franceza. Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Hyundai i20 WRC ocupa treapta finala a podiumului.

La general, Tanak isi mentine pozitia de lider, Ogier urca pe 2, iar Neuville cade pe 3. Toyota conduce la echipe.

Greensmith reuseste sa se impuna la WRC 2 PRO in fata cehilor Jan Kopecky/Pavel Dresler-Skoda Fabia R5 Evo. Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen-Skoda Fabia R5 Evo completeaza podiumul.

Polonezii Kajetan Kajetanowicz/Maciej Szczepaniak-Skoda Fabia R5 sunt triumfatori la WRC 2. Locul 2 a fost ocupat de Marco Bulacia/Fabian Cretu-Skoda Fabia R5, iar locul 3 a fost adjudecat de Fabio Andolfi/Emanulele Inglesi, tot pe Skoda Fabia R5.

Cam asa a aratat Raliul Turciei 2019. Primul week-end de octombrie va reprezenta oprirea cu numarul 11 din WRC, de aceasta data in Tara Galilor. Cursa poate fi urmarita pe Telekom Sport si Red Bull TV.

Foto-Facebook-Jaanus Ree Photography, Bogdan Barabas-Abimages.ro

sursa: rpmracingro.wordpress.com

Recomandari pentru tine!