Spectator mort la prima etapa din WRC – Monte Carlo

Organizatorii Raliului Monte Carlo au confirmat moartea spectatorului care a fost ranit in timpul accidentului care a oprit prima proba speciala de la Monte Carlo. Prima proba speciala s-a anulat cand sofer Hyundai, Hayden Paddon a alunecat intr-un viraj de stanga, lovind o stanca unde se afla un spectator.

In timp ce echipajul format din Paddon si copilotul lui Jonathan Kennard au fost nevatamati, a fost raportat ca un spectator a fost ranit  si au fost solicitate echipajele de urgenta. S-a confirmat in mod oficial ca un spectator a murit. „Automobil Club de Monaco regreta cele intamplate cu spectatorul si echipajul # 4 (Paddon / Kennard), in PS 1„, citiți declarația oficiala din partea organizatorilor.

Spectatorul a fost transportat cu elicopterul de pe proba speciala la spitalul din Nisa. In ciuda eforturilor personalului medical, spectatorul a murit din pacate.

O investigatie a inceput in urma acestui incident si toate partile implicate vor oferi asistenta autoritatilor. „Orice persoana asociata cu evenimentul isi exprima cele mai profunde condoleante familiilor, prietenilor si persoanelor afectate.

Echipa Hyundai  si echipajul au promis sprijin deplin organizatorilor si autoritatile sa inteleaga detaliile complete ale incidentului. „Hyundai Motorsport si-a exprimat condoleante familiei, prietenilor si persoanelor afectate de aceasta aceasta tragedie„.
Sunt incredibil de intristat de accidentul de astazi si gandurile mele sunt alaturi de familia si prietenii persoanei implicate„, a scris Neo-zeelandezul. 

Noutati
Vezi mai multe