Citroen Racing a confirmat ca va parasi Campionatul Mondial de Raliuri

Citroen Racing a confirmat ca va parasi Campionatul Mondial de Raliuri, afirmand ca decizia lui Sebastien Ogier de a se muta la Toyota nu a lasat nici o alternativa.
Echipa franceza si-a anuntat miercuri decizia, confirmand speculatiile care au circulat in mediul online dupa ultima etapa din World Rally Championship.

O declaratie a Citroen Racing spunea: „Citroen a decis sa se retraga din programul WRC 2020, din cauza absentei unui pilot de prima clasa, avand disponibil pentru sezonul 2020 doar un singur echipaj.”

Sebastien Ogier va fi anuntat oficial ca si  pilot Toyota alaturi de Elfyn Evans si Kalle Rovanpera luni, au anuntat cei de la Toyota GAZOO Racing.

In confirmarea deciziei, Linda Jackson, CEO-ul Citroen, a declarat: „Decizia noastra de a ne retrage din programul WRC inca de la sfarsitul anului 2019 in urma  alegerii lui Sebastien Ogier de a parasi Citroen Racing.

Ogier si Toyota nu au facut niciun comentariu cu privire la planurile lor pentru sezonul competitional al WRC 2020 pana in acest moment.

De aceasta data nu va exista nicio revenire rapida pentru Citroen, deoarece PSA Motorsport a confirmat deja ca nu va fi implicata in WRC atunci cand se va trece la modelele hibride in 2022. Acestia angajandu-se deja la intoarcerea Peugeot in Campionatul Mondial de Anduranta si la marca premium a Grupului. Programul continuu al DS in Formula E.

Primul model de WRC de la Citroen a ajuns in campionat in 2001, cu un titlu al producatorilor care a venit doua am mai tarziu. Deceniul care a urmat a fost cel mai de succes pentru orice combinatie auto-echipaj din istoria campionatului, Sebastien Loeb obtinand noua titluri mondiale, iar Citroen castigand opt campionate in total.

Credit foto: motorsport.com

Recomandari pentru tine!