WRC Mexic 2019: Ogier se impune in etapa a III-a

Sebastien Ogier reuseste sa se impuna in Mexic, in fata lui Ott Tanak si a lui Elfyn Evans.

O etapa picanta putem spune, presarata cu iesiri in decor, pene si rasturanari de situatie. O etapa dificila pentru cateva echipaje inscrise la etapa a III-a a Campionatului Mondial de Raliuri ( WRC ) care s-a desfasurat in weekend-ul  7 martie – 10 martie 2019.

Evenimentul a inceput cu stangul, comisarul curse a decis sa neutralizare superspeciala din cauza unei saritori artificiale care a ridicat probleme serioase masinilor WRC, fiind periculos si pentru publicul aflat in aceea zona.

Thierry Neuville a fost primul ghinionist al etapei, in urma unei pene acesta a pierdut aprox. 40 de secunde, iar Suninen a fost nevoit sa abandoneze dupa ce pe traseu acesta a lovit un bolovan aflat pe trasa.

Mikkelsen si Sordo sunt nevoiti sa abandoneze dupa ce au intampinat probleme tehnice la cele doua Hyundai-uri i20 Coupe.

Credit foto: wrc.com

Kris Meeke a reusit sa urce pe prima pozitie, imediat dupa parcurgerea primei probe speciale a zilei secunde, iar ghinionul vine pe urmatoarea proba speciala unde face o pana si pierde pierzand prima pozitie.

Ogier face si el pana pe aceeasi proba speciala ca si Meeke, insa norocul i-a suras acestuia, dupa ce Lappi iese in decor si se neutralizeaza proba, primind timp din oficiu.

Ultima proba speciala a punctat ca si power stage, acolo unde Ogier a reusit sa obtina cel mai bun timp, fiind mai rapid cu 0.1 sec. fata de Meeke, primind 5 puncte suplimentare, iar locul secund 4 puncte. 

Neuville primeste 3 puncte suplimentare aferente locului III, urmati de Dani Sordo ( 2 puncte ) si de Lappi ( 1 punct ).

Clasament General – Raliul Mexicului 2019

Ogier urca pe pozitia secunda in clasamentul general WRC dupa aceasta victorie, in spatele lui Ott Tanak.

Urmatoarea oprire a caravanei WRC este in Corsica la sfarsitul acestei luni, mai exact intre 28 – 30 martie, acolo unde si Simone Tempestini alaturi de Sergiu Itu vor lua startul in WRC2, la bordul unui Hyundai i20.

Recomandari pentru tine!