Raliul Turciei 2019. Ott Tanak spre o noua victorie?

Cu patru victorii in ultimele cinci etape din campionatul mondial de raliuri ( wrc ), Ott Tanak este principalul favorit la castigarea etapei din Turcia care se desfasoara in acest sfarsit de saptamana. Acesta spara sa repete isprava de anul trecut, unde a reusit sa castige in fata lui Latvala Jari-Matti si a lui Hayden Paddon.

Estonianul se afla in fruntea clasamentului general dupa etapa din Germania, cu un avans de 33 de puncte fata de Thierry NEUVILLE, respectiv 40 fata de pilotul Citroën Total Abu Dhabi WRT, Sébastien OGIER inainte de Raliul Turciei, acesta are sanse foarte mari de a deveni campion mondial. Seria de victorii a acestuia au fost date de ritmul bun al estonianului si de fiabilitatea si performanta modelului Toyota Yaris, insa acesta a precizat ca trebuie sa fie foarte prudent la aceasta etapa.

Temperaturile foarte ridicate din Turcia vor solicita materialele de concurs, fiind nevoiti ca fiecare proba speciala sa fie abordata diferit, cu o mai mare atentie pentru a scapa de potentialele probleme aparute din aceste cauze.

” Acesta etapa nu este una unde poti pilota la limita tot timpul, cel mai important este sa gasesti un ritm bun care sa se potriveasca conditiilor si apoi sa pilotezi cu viteza respectiva. Conditiile grele de aici, in care temperatura aerului se apropie de 35 ° C pot duce la probleme la sistemul de franare, motoare,transmisii, insa nu aceasta e singura problema. Sa gasesti o abordare potrivita si prudenta este mai important decat viteza care te poate scoate din joc, asa cum s-a intamplat sezonul trecut cu principalii favoriti ” a precitat Tanak.

Raliul Turciei
Credit foto: motorsport.com
Viteza medie mica pe probele foarte vrajate. Probe foarte dure in Turcia dupa spusele echipajelor favorite.

 

„Nu avem in plan sa mergem foarte tare de la inceput pentru a castiga etapa, dar mi-ar placea sa fiu in aceasta pozitie duminica dupa-amiaza. Cred ca Seb si Thierry sunt cei care trebuie sa isi asume mai multe riscuri decat noi. Daca vrei sa castigi acesta etapa, cel mai important este sa nu te opresti. ” a adaugat Tanak.

Probele speciala din Turcia sunt undele din cele mai dure din campionatul mondial de raliuri, o etapa in care trebuie sa mergi foarte prudent, unde o simpla pana te poate scoate din joc.

Anul trecut echipajul romanesc format din Simone Tempestini si Sergiu Itu au reusit sa termine raliul pe pozitia a 8 – a la general la bordul unui Citroën C3 R5, iar in cadrul WRC 2 acestia au terminat pe pozitia secunda.

Raliul Turciei incepe joi seara la Marmaris, iar concurentii se confrunta cu 17 probe speciale cu o lungime totala de 309,86 km. Rezultate live de pe probe se pot gasi accesand rezultatele Rally Turkey Marmaris 2019 

 

Recomandari pentru tine!