WRC Suedia: Evans e lider dupa prima zi

Pentru a doua oara in acest sezon la bordul modelului Toyota Yaris, Evans este lider dupa cele patru probe speciale care fac parte din Raliul Suediei 2020. Acesta si-a impartit numarul de probe adjudecate cu Ott Tanak. Fiecare dintre cei doi protagonisti si-au adjudecat cate 2 probe speciale pana acum.

Anul acesta etapa din Suedia este una foarte atipica, temperaturile anormal de ridicate din acesta perioada a dus la topirea zapezii pe unele probe speciale, iar probele au fost modificate, insa si pe acestea se alearga pe portiuni unde pur si simplu este nisip, zone cu ghiata sau portiuni cu zapada.

Evans a reusit sa castige prima proba speciala a raliului in fata campionului mondial din sezonul trecut, insa cea de-a doua proba a fost adjudecata de Tanak la bordul Hyundai-ului i20 pe care va concura in acest sezon.

Cea de-a treia proba a zilei a fost adjudecata de Evans care isi mareste avansul de la general, Kalle Rovanpera reusind sa ajunga cu al doilea timp si urca pe doi la general, iar Tanak cade pana pe pozitia a 3-a.

Ultima proba a zilei a fost adjudecata de Tanak, urmat de Evans si de Craig Breen cu al sau Hyundai. Estonianul urca pe pozitia secunda din nou dupa ultima proba speciala a primei zile din Suedia.

Clasament provizoriu Raliul Suediei 2020 – prima zi

Tanak are de recuperat 8.5 sec. pentru a urca pe pozitia de lider, acesta fiind urmat de tanarul Rovanpera care se situeaza la +14.3 sec. de lider, urmat de Ogier, Lappi, Neuville, Breen si Suninen care incheie top 8.

Latvala abandoneaza pe PS 5 din cauza problemelor mecanice. 

Sentimentul e care il am in masina este unul foarte bun si nu ne putem plange cu o zi ca aceasta. Este bine, dar maine trebuie sa reusim sa mentinem acest ritm. Cine stie cum vor fi conditiile, dar va trebui sa ne adaptam la ceea ce o sa gasim pe probele speciale ”, a spus Evans.

Tanak, care vine dupa o iesire foarte dura in decor la Monte Carlo,se simte multumit de parcursul sau cu Hyundai i20 pana acum si spera sa la o victorie in Suedia.

Nu am petrecut prea mult timp in masina si o luam pas cu pas. Sentimentul este inca acolo, aceste lucruri se intampla. Desigur, vreau sa petrec cat mai mult timp in masina si astazi a fost destul de scurt, dar s-au invatat multe ”, a spus Tanak.

Recomandari pentru tine!