Se mai retrage inca o echipa de uzina din WRC incepand cu 2020

Dupa plecarea celor de la Citroen Racing din cadrul campionatuui mondial de raliuri ( WRC ), acum a venit randul celor de la Skoda Motorsport sa isi anunte retragerea din mondialul de raliuri. Campioana ultimilor ani din cadrul WRC2 si WRC2PRO a decis da isi anunte retragerea din campionat incepand cu sezonul 2020.

Echipa ceha doreste sa se concentreze pe viitor pe serviciile sale pentru clientii din intreaga lume, printre care includ si noua versiune de R5 lansat anul acesta ( 2019 ) Skoda Fabia R5.

Jan Kopecky, Pontus Tideman, Esapekka Lappi sunt unii dintre pilotii alaturi de care Skoda Motorsport a facut in anii precedenti o figura foarte frumoasa, devenind campioni. In 2019, Kalle ROVANPERÄ a reusit sa devina campion mondial in cadrul WRC2PRO, iar dupa plecarea celor de la Skoda se va pierde o echipa mare din WRC2.

skoda motorsport wrc2
credit foto: wrc.com

Hrabanek a confirmat ca Skoda isi va reorienta angajamentul WRC in 2020, cu mai mult accent pe ajutarea echipelor private si a clientilor sai la conferinta anuala a motorsportului din Praga, acolo unde a tinut sa ii multumeasca lui Kalle Rovanperä.

Dupa unul dintre cei mai de succes ani ai nostri in WRC, nu exista niciun motiv sa reveniti si sa aratam ca masina este din nou fiabila si competitiva – stim ca echipa este capabila sa castige. Acum este sansa echipelor (private) de a castiga campionatul cu sprijinul nostr, dar nu facem un pas inapoi, ramanem in campionat si cautam cateva imbunatatiri cu Fabia R5 – vor veni. Nu va faceti griji Skoda nu paraseste motorsportul.” a spus Hrabanek.

Provocarea pentru anul viitor este diferita. Nu vom avea echipa de uzina in Campionatul Mondial de Raliuri, dar vom sustine clientii nostrii care participa in WRC si nu numai. Am vandut peste 300 de masini model R5, iar clientii se asteapta la un nivel mare de profesionalism de la noi, la piese de schimb si consultare pentru etapele la care acestia iau startul, la reconstructie pentru transmisie si motoare. Vanzarea acestui numar de masini aduce un angajament imens si nu am dori sa ne dezamagesc clientii.” a mai spus acesta.

 

Recomandari pentru tine!